реклама

реклама

Бізнесмен Сергій Ткаченко влітку 2022 року працевлаштувався в КП «Дирекція парків». Як писало видання 18000, він є власником садового бізнесу “Сад мрій”, що є одним із лідерів на місцевому ринку озеленення та благоустрою територій.

Нині особа з орбіти керівництва комунального підприємства бере участь в тендерах у Черкасах і виграє.

Фото тематичне з сайту КП "Дирекція парків"

Фото тематичне з сайту КП "Дирекція парків"


Сергій Ткаченко раніше двічі був депутатом Черкаської міської ради, зокрема обирався від політичних сил «Партія вільних демократів», а також «Блоку Петра Порошенка». Тим самим бізнесом займається його дружина Марина Ткаченко.

З 2022 року маємо багато новин від комунального підприємства «Дирекція парків» щодо озеленення міста. Ось лише деякі заголовки: У «Юності» продовжується робота над створенням магнолієвого Саду Перемоги; У Долині троянд заклали платаново-лавандову алею; У Долині троянд висадили сотні кущів лаванди; У Дитячому парку доповнили туєвий паркан новими деревами...

Сергій Ткаченко коментує роботу підприємства, яким керує:

«Висадили близько 40 саджанців кущової мультиштамбової магнолії Суланжа рожевого та бордового кольорів. В підготовлені ямки внесли торфосуміш, спеціальне добриво для магнолій. Після посадки втрамбували і сформували прикореневі лунки, які потім красиво огородимо спеціальним пластиковим бордюром, вкриємо агроволокном і засиплемо декоративною корою. Таким чином буде зберігатись волога і посадка буде мати естетичний вигляд», – цитують Сергія Ткаченка у прес-релізі комунального підприємства.

Або ще один приклад:

«Це туя західна колумна. Особливістю цієї рослини є те, що вона формує гарну декоративну живу огорожу. Таким чином навколо майданчика буде створена природна огорожа, яка буде не лише красивою, а й даватиме прохолоду у спекотні дні. Це морозостійка рослина, витримує до мінус сорока градусів. У висоту може виростати до 20 метрів. І вона податлива до обрізки і формування в колони», – сказав заступник КП «Дирекція парків» Сергій Ткаченко у іншому прес-релізі на тему озеленення Дитячого парку.

Торфосуміш, добрива, агроволокно, саджанці, декоративні огорожі і декоративна кора – це все і є родинний бізнес Ткаченків.

У серпні цього року підприємцем зареєструвався колишній працівник з бізнесу дружини Сергія Ткаченка Марини Ткаченко. Його ім’я Роман Комлик. Як показує youcontrol, він зареєстрований лише 25.08.2023 року. Вже за місяць, у вересня підприємець отримав право на підписання угоди з черкаськими комунальним підприємством “Дирекція парків”, ціною у 700 тисяч гривень. Відповідна інформація містить у системі “Прозорро”.

Згодом комунальне підприємство “Дирекція парків” повідомило про намір придбати платанів на 1,5 млн гривень. Їх купують у того ж таки підприємця. Відповідна інформація міститься у системі “Прозорро”.

Як видно із оголошення, участь у відкритих торгах на придбання 200 платанів, очікуваною вартістю у 1,5 млн гривень, взяв лише один учасник – підприємець Роман Комлик. Ще недавно він працював у компанії “Сад мрій” та був найманим працівником підприємиці Марини Ткаченко. Те, що це колишній працівник пані Ткаченко, випливає з іншого тендеру. Марина Ткаченко раніше в одному з тендерів серед документів подавала перелік своїх співробітників, серед котрих був Роман Комлик, який займав посаду озеленювача.

У коментарі журналісту Сергій Ткаченко зазначив, що Роман Комлик дійсно був працівником підприємства «Сад мрій». Але він тепер працює сам.

– Щодо того, що саме він виграє тендери, то не вбачаю тут нічого надзвичайного. Ми все провели публічно і прозоро, він дотримався всіх вимог. І те, що ніхто більше в цій сфері не працює і не подається на тендери, це вже не наша вина. Там вимоги були такі, що майже нікому не подобалося, бо там не висадив і все, а певний час за рослинами потрібен догляд, щоб вони прижилися, що багатьох не влаштовує. А конкретніше - рік! Від цього і ціна формується. Підприємець подався один і виграв. Усіх вимог було дотримано. Тепер він зобов’язується все виконати згідно договору. Кошти направлені на озеленення з Екологічного фонду і говорити, що «не на часі» теж не можемо, бо це кошти лише з певною метою виділяються. Ці кошти направляються лише на певні цілі, так виписано законодавство. І я відповідально ставлюся до роботи, я знаю цю роботу. А багатьом здається, що тут просто можна прийти, висадити, забрати кошти і піти. До слова, ми навіть мали зустрічі з рідними і близькими полеглих. Люди цілком підтримують озеленення певних територій, висаджування Алей в пам'ять про їх рідних. При тому, що до деяких акцій залучаються благодійники, волонтери, бізнес, тож там на закладання алей чи парків дійсно не витрачаються великі кошти, – зазначив у розмові Сергій Ткаченко.

У процесі розслідування ми зверталися до міської ради з запитом з проханням повідомити посадові обов’язки Сергія Ткаченка. Як з’ясувалося, серед завдань та обов’язків заступника директора з питань озеленення та благоустрою є керування роботою з благоустрою, озеленення і прибирання територій парків та скверів; здійснювати контроль за належним та своєчасним виконанням робіт по утриманню об’єктів благоустрою тощо (копія додається).

6543

Нагадаємо, згідно Закону України «Про запобігання корупції», реальний конфлікт інтересів – суперечність між приватним інтересом особи та її службовими чи представницькими повноваженнями, що впливає на об'єктивність або неупередженість прийняття рішень, або на вчинення чи невчинення дій під час виконання зазначених повноважень…

Потенційний конфлікт інтересів – у особи наявний приватний інтерес у сфері, в якій вона виконує свої службові чи представницькі повноваження, що може вплинути на об’єктивність чи неупередженість прийняття нею рішень, або на вчинення чи невчинення дій під час виконання зазначених повноважень…

Невід’ємною складовою конфлікту інтересів є службові/представницькі повноваження та вплив (можливість впливу) приватного інтересу на об’єктивність або неупередженість прийняття рішень, вчинення чи невчинення дій під час реалізації таких повноважень.

Суперечність полягає в тому, що, з одного боку, в особи наявний приватний інтерес (майновий або немайновий), а з іншого – особа, уповноважена на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, має виконувати свої службові обов’язки в інтересах держави, територіальної громади, виключаючи можливість будь-якого впливу приватного інтересу.

У НАЗК редакції повідомили, що за даними системи електронного документообігу від Сергія Ткаченка до агентства не надходило звернення щодо отримання відповідного роз’яснення стосовного наявності або відсутності в нього конфлікту інтересів з моменту призначення його на посаду заступником директора комунального підприємства «Дирекція парків».

“Публікація підготовлена в рамках проєкту “Посилення громадянської журналістики в Україні”, який впроваджується ГО “Платформа прав людини” за фінансової підтримки United Nations Democracy Fund (UNDEF).

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+5 #5 Геннадій 20.11.2023 20:42
От ...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+7 #4 Депутатів 20.11.2023 16:03
Цитую Вася:
добре, коли всі свої
не назначають ,депутатів вибирають.Більшість виборців це лохи,які голосують за подібних,а потім тільки горюють ,що не стали "своїми".
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+8 #3 Вася 20.11.2023 15:04
добре, коли всі свої
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+10 #2 Ольга Іванівна 20.11.2023 13:59
Така вона, рідна черкаська корупція. Безсмертна.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+8 #1 правда 20.11.2023 12:31
Побільше б такого! Набагато якісніша робота яка показує весь стан справ у владі, ніж оті всі кричалки на сесіях
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100