реклама

реклама

Про діяльність робочої групи «Прозорість і підзвітність» говорив сьогодні на пресконференції голова Черкаської ОВА Ігор Табурець.

400762989_872554680945742_198599618021909005_n

Як зазначив голова ОВА, моніторять всі публічні закупівлі на доцільність витрачання. Адже пріоритети – це ЗСУ, підтримка цивільного захисту, стабільне функціонування критичної інфраструктури, освітня сфера, охорона здоров’я і соціальний захист.

– Щодо перших результатів робочої групи, то є кілька ініціатив. Враховуючи публічний резонанс щодо перевищення тендерів з утеплення деяких шкіл міста Черкаси, то звернемося до Держаудитслужби. Також по Смілянському психоневрологічному інтернату перевищення нібито є по тендерах. Через це звернемося до правоохоронців. А на постійному контролі перебувають відбудова будинку в Умані, куди потрапила ракета, і відбудова Паланківського ліцею, – зазначив Ігор Табурець.

Всі витрати, як наголосив керманич ОВА, мають бути під контролем керівників громад.

Також  нині громади виділяють кошти на ЗСУ. Найбільше, 45.7 млн грн, виділили Черкаси, 3.9 млн  – Христинівська громада, 1.4 – Паланська. Також Смілянська громада спрямувала 10 млн.

– Виділяли й інші громади, всі досить позитивно відгукнулися на звернення області щодо направлення коштів на ЗСУ, – резюмував Ігор Табурець.

– Водночас через те, що ВРУ забрала ПДФО з місцевих бюджетів, то чи зменшиться підтримка громад на ЗСУ? - запитали в голови ОВА на пресконференції.

Він відповів, що питання в свідомості громад.

– На деякі громади сподівання є і досі. Бо там не лише ПДФО, а й податок на додану вартість. З усіма проведена робота щодо правильного планування бюджетів, - сказав Ігор Табурець.

реклама

Коментарі  

 
-1 #1 Перформансер 23.11.2023 13:59
Срочно! Передай зєнітний прожектор. Заблудився у афроафриканця в перформансі. Темно, як я не знаю де. Не можу знайти вихід!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100