У Черкасах День Європи відзначили як День національного єднання. Організатори заходу спробували в рамках проєвропейського свята довести, що «Україна все-таки може об’єднуватися».

Центром урочистих заходів став майдан «Хрещатик-Сіті».

- Ми об’єднали кілька заходів: День Європи, відкриття туристичного сезону, ходу у вишиванках, а також свято «Єдина родина – щаслива країна», – сказала в коментарі «Прочерку» одна із організаторів свята, начальник відділу розвитку туризму та іміджевої діяльності департаменту інвестиційно-інноваційної політики та зовнішньо-економічних зв’язків ОДА Анастасія Скрипченко. – Головна ідея така: шукаючи Європу, ми знайшли Україну! Ми не просто орієнтуємося на Європу, ми показуємо, що Україна може бути повноцінним, унікальним і неповторним членом Європейського Союзу.

Вітаючи учасників свята, голова облдержадміністрації Юрій Ткаченко наголосив, що такі свята нагадують, що наша молодь пишається своїм українством і показує європейським державам, що ми хочемо бути у їхній родині.

А голова обласної ради Валентина Коваленко зауважила, що атмосфера свята, молодь, вбрана у вишиванки стали для Черкас потужним світлим променем у час суспільної негоди, який переживає Україна.

На майдані «Хрещатик-Сіті» пройшли майстер-класи з народних ремесел (гончарство, лозоплетіння, вишивання тощо), було представлено вироби цих ремесел. Свою діяльність пропагували туристичні агенції, готелі, національні заповідники області. Університети Черкащини ж провели квести на європейську тематику.

реклама

Коментарі  

 
+2 #2 европа..опа 19.05.2014 10:15
А европа не хочет прокомментирова ть события в Мариуполе и Красноармейске где расстреливали мирных жителей. Ау европа мы ждём.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+1 #1 Антоніна 17.05.2014 21:48
Щорічна акція, приурочена до всесвітнього дня пам’яті людей, які померли від СНІДу «ЖИВИ, ЩОБ ПАМ’ЯТАТИ! ПАМ’ЯТАЙ, ЩОБ ЖИТИ!»
Організатор акції ЧБО ЛЖВ «Від серця до серця»

Акція проводиться 18 травня 2014 року на Театральній площі м. Черкаси з 14 до 18 години.
Запрошуємо Вам долучитися до заходів нашої акції «ЖИВИ, ЩОБ ПАМ’ЯТАТИ! ПАМ’ЯТАЙ, ЩОБ ЖИТИ!»
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100