реклама

реклама

У Черкасах на центральній площі поблизу Будинку торгівлі днями з’явилась огорожа. Її поява викликана майбутніми роботами з комплексної реконструкції прилеглої території, які ініціює торгівельний центр, взявши на себе усі витрати. Оцінити «нове обличчя» центральної площі Черкас городяни, орієнтовно, зможуть вже у середині липні. Організатори капітального «марафету» території довкола Будинку Торгівлі сподіваються закінчити усі роботи за два місяці, інформує прес-служба мерії міста.

На думку головного архітектора Черкас Миколи Упиря, центральна площа міста є візитівкою Черкас. Дизайн території довкола Будинку Торгівлі розроблявся кілька десятиліть тому, на сьогодні він уже фізично та морально, так би мовити, «зістарився». Крім цього, поява різноманітних кіосків, елементів зовнішньої реклами (біл-бордів, сіті-лайтів), які з часом почали розростатися біля торгівельного центру, потроху почало перетворювати центральну площу на суцільний базар з постійним рухом транспорту, що загрожує безпеці та  унеможливлює комфортне пересування пішоходів. Аби припинити подібне безчинство, свого часу керівництво Будинку Торгівлі задумало здійснити комплексну реконструкцію прилеглої до торгівельного центру території. Допоки розроблялись, узгоджувались та доопрацьовувались пропозиції, минув не один рік, проте нині ми маємо сучасний проект по-справжньому європейської площі, де будуть створені усі умови для зручності городян та гостей нашого міста.

За словами головного інженера Будинку Торгівлі Миколи Черненка, усі роботи відбуваються згідно з робочим проектом благоустрою території, прилеглої до Будинку Торгівлі: з облаштуванням зони відпочинку та паркувального майданчику в межах вулиці Смілянської та бульвару Шевченка. Цей проект розроблений ТОВ «Черкасиархпроект» на основі рішення  виконавчого комітету (№29 від 04.01.2011 р.). 15 травня вже  почались перші роботи. Зокрема, з метою безпеки для пішоходів, територію, де відбуватиметься реконструкція, обнесено захисним парканом, який, звісно, по завершенню робіт буде знятий. Загалом роботи планують завершити до 15 липня.

За цей час буде повністю замінено старе асфальтне покриття на фігурну плитку, встановлено лавочки, урни для сміття, світильники вуличного освітлення, розбито нові газони, клумби, проведено комплексне озеленення території з висаджуванням нових дерев, декоративно-кущових рослин та квітів. Для комфорту городян також буде розширено пішохідний тротуар вздовж вулиці Смілянської, де також з’явиться зручна паркувальна зона.

Варто зауважити, що у розробленому проекті поруч з Будинком Торгівлі немає місця всіляким кіоскам швидкого харчування та біл-бордам.

До речі, усі роботи  відбуваються за кошти торгівельного центру.

реклама

Коментарі  

 
0 #13 ВАша совесть 01.06.2011 00:00
***, когда вы уже наедитесь
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+1 #12 Олена 30.05.2011 14:23
"Крім цього, поява різноманітних кіосків, елементів зовнішньої реклами (біл-бордів, сіті-лайтів), які з часом почали розростатися біля торгівельного центру, потроху почало перетворювати центральну площу на суцільний базар з постійним рухом транспорту, що загрожує безпеці та унеможливлює комфортне пересування пішоходів. Аби припинити подібне безчинство, свого часу керівництво Будинку Торгівлі задумало здійснити комплексну реконструкцію прилеглої до торгівельного центру території".
... Цікаво, що саме керівництво Будинку Торгівлі збирає з рекламних фірм та агенств конкретну плату за розміщення реклами на будівлі та площі...
А тут вони вирішили "припинити подібне безчинство"...
Я посміхаюсь скептичною посмішкою...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+2 #11 Sirko 19.05.2011 00:21
До речі, згідно з новим законом про доступ до публічної інформації, навіть на усне запитання мерія вже повинна була оприлюднити проект реконструкції, підрядну організацію і кошторис. Хочеться знать, що ж то воно за зона відпочинку така, якщо її поєднують з парковкою і зносять дерева?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+4 #10 Кури суть! 18.05.2011 17:25
Да пусть там лучше лавочки, асфальт и парквока будут, чем нынешний с..ач!!! Ларьки, ларьки, ларьки..как в 90-е попадаешь!!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+2 #9 Мойша 18.05.2011 15:23
[quote name="figure"]«…поява різноманітних кіосків, елементів зовнішньої реклами…, потроху почало перетворювати центральну площу на суцільний базар з постійним рухом транспорту, що загрожує безпеці та унеможливлює комфортне пересування пішоходів. Аби припинити подібне безчинство…»
А хто ж давав офіційні дозволи на подібне «безчинство» як не міськархітектур а?
-----
Хто давав дозволи? Олийнык!!! А кто приватизировал Б.Торгивли, Кооператор??? Не кум Олийныка?? Сейчас при наданни дозвола даже маленькому магазинчику требуют выложить плитку перпед ним, а тут такие огромные торг.центры, такая арендная плата и ни копейки на благоустройство перед ними.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+4 #8 figure 18.05.2011 08:46
«…поява різноманітних кіосків, елементів зовнішньої реклами…, потроху почало перетворювати центральну площу на суцільний базар з постійним рухом транспорту, що загрожує безпеці та унеможливлює комфортне пересування пішоходів. Аби припинити подібне безчинство…»
А хто ж давав офіційні дозволи на подібне «безчинство» як не міськархітектур а? Самі з собою боряться?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #7 хехе 18.05.2011 08:14
громадське обговорення проблеми засекречення генеральних планів населених пунктів «Чи законно засекречені генеральні плани міст України й кому це вигідно?» Східноукраїнськ ого центру громадських ініціатив (СЦГІ), яке відбудеться у середу, 18-го травня 2011 року, о 10:00 в бузковому залі готелю «Росава».
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+1 #6 Леша 17.05.2011 23:47
Так где проект имеется? Кто потрудится его куда-то выложить на всеобщее обозрение??? И какую часть будет занимать "зручна паркувальна зона"? Что-то мне подсказывает, что около 80-90% от огороженной нынче территории :cry:
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+6 #5 Елена 17.05.2011 19:56
Ещё бы за Драмтеатром порядок бы навели. А то сквер сломали, а нового ничего не построили. Так и стоит ужасный забор
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+1 #4 Черкаси 17.05.2011 18:54
Звісно для обранних, місцеві підприємці малий і середній бізнес мабуть тут лишні.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100