За півроку шахраї вже 20 разів зателефонували людям із повідомленням про скоєння рідними злочину і за залагодження справи вимагали грошей. Про це вчора під час прес-конференції повідомив в. о. начальника управління карного розшуку УМВС України в Черкаській області Олександр Козубенко.

Минулого року на території області було 18 випадків таких телефонних дзвінків протягом року, цьогоріч вже 20, з них 8 – розкрито. По місту лише протягом червня цього року 6 випадків по Придніпровському, 6 – по Соснівському районах.

За його словами, злочинці телефонують вночі (о 2-3 годині) на міський телефон, говорять про те, що хтось із рідних потрапив у неприємну історію (скоїв ДТП чи побився) і потрапив у міліцію. Щоб це питання вирішити, потрібна певна сума грошей, переконують злочинці.

– Зазвичай люди, до яких телефонують, навіть не дзвонять близьким, щоб перевірити інформацію, а відразу починають віддавати гроші. Їх передають з рук в руки або ж перераховують на картки «Приватбанку». Були випадки, коли віддавали по 20 тис. доларів. Злочинці телефоном повідомляють номер банківського рахунку, розповідають, де найближчий термінал. З цього карткового рахунку гроші розходяться на інші рахунки. Якщо злочин скоєно в Черкасах, то не факт, що злочинці з Черкас. Був випадок, коли злочин було скоєно в Каневі, а самі шахраї телефонували з однієї із виправних колоній Київської області, – розповів Олександр Козубенко. – Якщо вам телефонують за схожою схемою, відразу необхідно подзвонити за телефоном «102», який працює цілодобово, і вам нададуть кваліфіковану допомогу.


реклама

Коментарі  

 
+1 #2 Скептик 09.07.2014 15:49
Цитую Гість11:
Новина з "бородою", про це вже неодноразово писалося в інших інтернет-ЗМІ

А людей все рівно розводять на гроші.
Так що "повторенье - мать ученья"
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+1 #1 Гість11 09.07.2014 08:16
Новина з "бородою", про це вже неодноразово писалося в інших інтернет-ЗМІ
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100