реклама

реклама

Міський голова Черкас Сергій Одарич на своїй сторінці в соціальній мережі «Фейсбук» опублікував спогад про загиблого начальника оршанецького навчального центру Ігоря Момота. 

«Загинув справжній Громадянин, справжній Командир, справжній Герой... Ранок п’ятниці приніс в Черкаси страшну звістку – в ході АТО під час ранкового обстрілу з установки «Град» загинуло четверо прикордонників. Троє із них – з нашого «Оршанця», – пише Сергій Олегович. – «Серед загиблих – начальник оршанецького навчального центру полковник Ігор Момот.

З першого дня загострення обстановки на сході України він разом з хлопцями з Навчального центру Державної прикордонної служби України «Оршанець» брав участь в організації охорони та оборони державного кордону, за що був нагороджений Президентом України орденом Богдана Хмельницького ІІ ступеня.

Полковник Момот завжди був небайдужий. Він турбувався і про долю держави, і про долі окремих людей.

Згадую, як в 2010 ми спільно відкривали комп’ютерний клас в Оршанці, в школі, де вчаться діти прикордонників. Він був дуже задоволений, що тепер, нарешті, і діти військовослужбовців навчатимуться за новітніми технологіями…

Тоді, в мирних умовах, ця професія здавалась мужньою, але цілком безпечною. Та пройшло всього кілька років, і саме на плечі командирів і хлопців з «Оршанця» ліг непростий і ризикований обов’язок – захищати нашу Вітчизну від ворога.

Другою мото-маневреною групою, якою керував Ігор Федорович, було знищено понад п’ятдесят одиниць техніки, близько 500 терористів, захоплено великі арсенали зброї, озброєння та боєприпасів, в тому числі виробництва Російської Федерації.

Легендою стала історія із затриманням терориста Болотова – тоді, щоб виграти час для підходу резервів сил АТО, ризикуючи життям, Ігор Момот сам на сам вийшов з гранатою без запобіжної чеки до терористів… Лише так змусив їх відступити та зберегти життя тридцятьом прикордонникам. Хоч з боку терористів було понад двісті бойовиків, озброєних кулеметами, гранатометами та мінометами.

Під час операції в районі населеного пункту Д’яково він координував дії підрозділу резервів та авіації Міністерства оборони. Завдяки грамотним та доцільним рішенням під час операції було знищено велику колону техніки терористів, у якій перевозилася зброя та боєприпаси, було вбито одного з керівників бойовиків та його заступника.

Створені оперативні та тактичні позиції підрозділом, який очолював полковник Ігор Момот, стали основою для формування в червні 2014 року на базі цього підрозділу тактичного угрупування «Кордон», завданням якого стало взяття під контроль ділянки східного кордону в межах Донецької та Луганської областей та закриття його для проникнення груп та колон терористів.

Під час однієї з операцій група полковника Момота діяла у передовому загоні та забезпечувала прохід головних сил угрупування. Розвідкою групи було викрито засідку терористів, яку вони готували для ураження колони угрупування. Завдяки вмілим та рішучим діям засідка була знищена, на місці виявлено кілька установок ПЗРК «Ігла» російського виробництва в штатній упаковці.

Ігор Момот достойно виконував обов’язок захисту Вітчизни. Воювати довелось в надскладних і смертельно небезпечних умовах – під постійними обстрілами, які велися великою кількістю зброї.

Артилерійський обстріл 11 липня став для наших земляків останнім – квадрат, де вони базувалися, вороги просто розстріляли, зрівнявши з землею… Ігор Момот помер через осколкове поранення в голову, яке було несумісне з життям.

Я як міський голова Черкас, звертаюся до вас, шановні черкашани та гості міста, напередодні вихідних, які традиційно знаменуються проведенням різноманітних розважальних заходів, утриматись від їх відвідання, виявити справжню повагу і скорботу за Героями.

Окремо звертаюся до організаторів подібних заходів з розумінням поставитись до ситуації, і не планувати та не проводити їх в ці складні і трагічні дні, кожен з яких для кількох українських родин може стати воістину найчорнішим в житті.

Того дня, коли Ігор Момот з хлопцями вирушали на Схід, активісти Автомайдану подарували йому прапор Черкас.

Там, на Сході, він нагадував нашим хлопцям про Батьківщину та рідне місто.

Сьогодні всі прапори в місті приспущені в жалобі за загиблими.

Черкаси в скорботі»...

реклама

Коментарі  

 
+3 #11 Гог и Магог 13.07.2014 22:22
Цитую Бульба:
Цей сумнівний діяч вже до Героїв України примазується?!...

А- то ))
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+1 #10 Гог и Магог 13.07.2014 22:21
Цитую Сусід:
Як гуляли, так і гуляють. На загиблих на....ть. На траур на....ть! Совісті нема...і купить то ні де...

Да на Седова кабак рулит))) гибнут люди,защищая родину,а они пляшут на костях погибших с гиканьем и ревем!!!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+4 #9 Гог и Магог 13.07.2014 22:20
А как насчет розваги з горячей водой??? Вода будет или Шутник себе только воду греет на дровах из городского сада???
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+4 #8 Сусід 13.07.2014 14:01
Як гуляли, так і гуляють. На загиблих на....ть. На траур на....ть! Совісті нема...і купить то ні де...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+9 #7 федор принципиальный 12.07.2014 22:40
Цитую Бульба:
Федор принципиальной, слабо ему Сашу Радуцкого "ухлопать" - настоящего черкасского бойца! Пожелаем Сане скорейшего выздоровления!

Имел ввду,что Саша попал в больницу попричине хамского,циничн ого поведения о...д...рича не только к Радуцкому,но и ко всем черкащанам.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+6 #6 федор принципиальный 12.07.2014 22:25
"Черкассы в скорботи....",погибли черкащане,похор оны в понедельник,а в субботу в районе Мытницы устроили шабаш с фейерверками,од арич отсиживается в Мошнах,Ткаченко с ментами тоже неизвестно где,а где контроль-три дня жалобы в Черкассах,повяз ать этих гулен и отправить на восток без бронежилетов и касок,пусть там в сторну агрессоров пускают ракеты.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+9 #5 Бульба 12.07.2014 20:51
Федор принципиальной, слабо ему Сашу Радуцкого "ухлопать" - настоящего черкасского бойца! Пожелаем Сане скорейшего выздоровления!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+12 #4 федор принципиальный 12.07.2014 15:45
А почему одарич ни разу не побывал на юго-востоке Украины или он готовится опять в Норвегию на лодке покататься,ухло пал Радуцкого,кто следующий-Стадник,Джуган ??
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+8 #3 Бульба 12.07.2014 15:34
Цей сумнівний діяч вже до Героїв України примазується?!...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+9 #2 Люди 11.07.2014 23:27
ВІЧНА ПАМ"ЯТЬ ЗАГИБЛИМ ГЕРОЯМ !!! ВІЧНА ПОДЯКА І ШАНА ЖИВИМ !!!СЛАВА УКРАЇНІ!!!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100