Черкаський національний університет імені Богдана Хмельницького отримав погодження Міністерства освіти і науки України для відкриття в закладі військової кафедри. Про це сьогодні під час прес-конференції в коментарі «Прочерку» повідомив в. о. ректора ЧНУ ім. Б. Хмельницького Олександр Черевко.


– Ми уже почали роботу за підтримки голови Черкаської облдержадміністрації Юрія Ткаченка для відкриття своєї військової кафедри. Вже отримали погодження із Міністерства освіти. Наступний етап – погодження із Міністерством оборони, – говорить Олександр Володимирович.

– Механізм запущений, – приєднується до слів пана Черевка заступник директора департаменту освіти і науки Черкаської облдержадміністрації Ольга Фурман. – Ви знаєте, що значить для юнаків навчатися в навчальному закладі, де є військова кафедра. Чекаємо погодження із Міністерства оборони. Будемо вірити в те, що військова кафедра з початку навчального року буде впроваджена в навчальний процес. І це додасть престижності закладу, який вже і так має свій престиж, і знаний як в Україні, так і за її межами.

– У 2013 році і Вінницький національний аграрний університет, і Одеська юридична академія, і Харківський національний університет внутрішніх справ відкрили військові кафедри. Сьогодні час говорить про те, що це треба робити, і чим швидше, тим краще, – додає Олександр Черевко. – Однак має вийти постанова Кабміну. Такою є процедура.

Крім того, Олександр Володимирович запевнив «Прочерк», що проблем із фахівцями, які викладатимуть військові дисципліни в закладі, не буде.

– Немає жодних проблем із фахівцями. У нас є Навчальний центр «Оршанець», є пожежна академія. Черкаси – таке місто, куди свого часу, як до курортного містечка, після служби приїжджало багато військових пенсіонерів. Тому в цьому питанні проблем не буде. Проблема – тільки в самій процедурі питання, – зауважив в. о. ректора.

реклама

Коментарі  

 
+14 #6 Марічка 10.08.2014 12:40
Ми станемо нормальною європейською країною. З нормальними європейськими цінностями, європейським унiверситетом. Але спочатку нам треба позбутися узурпатора Че*евка, iнакше "по новому колу"...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+5 #5 Маруся 29.07.2014 16:23
А фахівці в ЧНУ є? Там тільки й уміють що відкривати кафедри, а потім "теоретики" розказують, як і що робити. А випускники такі нулячі, що капець. Педінститут - ось його рівень.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+8 #4 адекватный 28.07.2014 19:57
Повна несинітниця. Військові інститути вже деградували, бо курсанти бачуть казарму , форму та дисципліну один рік , а решту часу вони студенти. Військові ВУЗи треба повертати на минулий рівень а не плодити піджачних офіцерів, які по знанням нічим не відрізняються від цивільних та не дотягують навіть до солдатів які відслужили строкову службу. Чі може хтось не розуміє чому слабка наша армія. А тому що сиділа в частинах та терла техніку навіть не знаючи як її завести не те що стріляти і застосовувати.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-3 #3 Нейтральний 28.07.2014 14:00
Перші дві позитивні і суттєві справи в ЧНУ ще до початку навчального року:
- зниження вартості плати за навчання;
- створення військової кафедри.
Можна вправлятися в коментарях, але це факт.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+8 #2 Дід Трохим 28.07.2014 13:14
В ЧНУ ніколи не було проблем з фахівцями. Тільки в рейтингу заклад десь в районі 150-ти, а від дипломів роботодавці шарахаються
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #1 незнайка 28.07.2014 12:43
Тех которые с Душейко в Киеве митинговали военному делу учить? ДУРОСТЬ от уважаемых по должности людей
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100