реклама

реклама

Сьогодні в загальноосвітній школі №15 міста Слов’янськ Донецької області, яка відбудована за сприяння черкащан, відбулися урочистості з нагоди початку нового навчального року.


Як інформує кореспондент «Прочерку», на урочисту лінійку приїхала велика делегація черкащан (близько півсотні осіб).

Під час урочистої лінійки голова Черкаської ОДА Юрій Ткаченко передав школі від черкащан численні подарунки – від матеріальних (комп’ютерна техніка, шевченкова бібліотечка з 400 екземплярів книг, канцелярське приладдя тощо) до духовних, а це і прапор Холодного яру (його вручив отаман холодноярських козаків Олег Островський), сертифікати на відвідування шевченківських місць на Черкащині, присвячені Шевченку витвори мистецтв, зокрема барельєф Шевченка тощо…

Юрій Ткаченко запросив делегацію зі Слов’янська відвідати Черкаси.


Заступник голови Донецької облдержадміністрації Тамара Лук’янчук у своєму вітальному слові зазначила, що донецькі освітяни ніколи не думали, що новий навчальний рік доведеться розпочинати в таких умовах, коли лише 45% учнів Донеччини зможуть вчасно сісти за парти.

– Я бачила обличчя батьків-переселенців з наших гарячих точок. Вони плакали: яке це велике щастя привести дітей 1 вересня до школи, – зазначила Тамара Лук’янчук.


Зауважимо, у Слов’янську до місцевих шкіл пішло близько тисячі дітей з зони, де наразі ведуться бойові дії. Зокрема, в школі №15 по троє-п’ятеро таких дітей в кожному класі.

– Ми схиляємо голови перед матерями з Черкащини, сини яких загинули тут, захищаючи єдність нашої країни. Ми хочемо попросити пробачення, що вони полягли на нашій землі. Ми дуже цінуємо, що Черкащина простягає нам руки допомоги в важкий час, – сказала Тамара Лук’янчук.


Директор школи Наталія Гелюх також подякувала черкащанам, які «допомогли підняти з руїни школу – осередок формування майбутньої нашої нації».

Довідка: школа №15 одна з чотирьох російськомовних шкіл Слов’янська. Усього їх 25. Як зазначив в коментарі «Прочерку» начальник відділу освіти міськвиконкому Олександр Зубарєв, школа №15, яка отримала ім’я Тараса Шевченка, відтепер матиме потужну вертикаль україномовних класів.

 

До речі, 200 тисяч гривень на відбудову школи перерахував народний депутат України Антон Яценко. Він один із перших відгукнувся на прохання голови облдержадміністрації допомогти школі.

реклама

Коментарі  

 
0 #3 Світлана 06.09.2014 17:45
Словянськ - це наше місто -побратим. Вони нам вині, як земля колгоспу
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+5 #2 городянин 05.09.2014 19:03
від тепер х.р Вам керівники шкіл. Всі питання в ОДА. То парти купи, то дошку, то ремонт на 20 тис грн кожен рік в класі. А чому ви мовчали, що школи на сході були з басейнами та критими футбольними полями. Тепер зрозуміло хто і чому воює.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+11 #1 стабилизец 05.09.2014 13:46
Гей, черкасские родители, из года в год добовольно-принудительно сдающие "на рымонт класса, школы, кампютеры, мебиль, окна и прочая", теперь знаете, к кому обращаться. Ведь несмотря на поборы наши школы выглядят не намного лучше славянских.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100