реклама

реклама

Дитячий садок №7 «Зірочка» для дітей із затримкою психофізичного розвитку можуть закрити.

Звернення від батьків, діти яких відвідують цей садочок, зачитав під час сьогоднішньої сесії Черкаської міськради депутат Олександр Радуцький.

За словами батьків, останнім часом уже було закрито групу для цілодобового перебування дітей, через що садок не зможуть відвідувати жителі довколишніх сіл. Крім того, розформовано дві групи для дітей із ДЦП, і батьки змушені сидіти з дітьми вдома. А тепер, за даними батьків, міська влада розглядає питання про розформування садочка і переведення дітей до звичайних дошкільних дитячих закладів, де планується сформувати спеціальні групи.

Водночас, батьки переконані, що їхні діти не зможуть навчатися у звичайних садочках, а педколектив «Зірочки» набув великого досвіду роботи із дітлахами, котрі мають затримки у психофізичному розвитку. Завдяки зусиллям вихователів та інших фахівців чимало випускників садочка вже можуть навчатися у «звичайних» школах.

Автори листа просять міськраду зробити все можливе, щоб не допустити розформування і закриття дитсадка «Зірочка».

Коментуючи під час сесії міськради лист батьків, міський голова Черкас Сергій Одарич зазначив, що днями на одній із нарад справді ставилося питання про те, що нині батьки з різних куточків міста змушені вести своїх «особливих» діток в один заклад. Проблему вивчає департамент освіти міської ради.

реклама

Коментарі  

 
0 #15 Елена 12.09.2014 21:10
Как так можно ???Как можно так поступить с такими детками???!!!А как быть тем родителям,для которых этот дет.сад есть единственной поддержкой?
На всякую ерунду финансирование в городе есть,а на такой ОЧЕНЬ НУЖНЫЙ дет.сад нету...- Не верю! :sad:
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+4 #14 оксана 11.09.2014 12:13
Единственный совет!!!!!Чем больше будете мониторить эту проблему,чем чаще,а фактически ежедневно,напом инать и привлекать общественность..тем реальнее "додавить"чиновников руководствовать ся на уровне буквы закона и обстоятельств всех сторон!!!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+5 #13 СВЕТ 11.09.2014 07:47
Як гірко та боляче усвідомлювати,щ о в керівних органах люди,яким байдуже до біди інших.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+5 #12 Наталья 10.09.2014 21:14
Это просто возмутительно!! !!! Я далека от темы спец.детсадов,но как жительница Черкасс,мама и избиратель,кото рый,кстати,голо совал за нынешнего мэра не могу спокойно реагировать на такую новость.Оставлять особенных деток без возможности развиваться просто недопустимо. Такое решение ничем нельзя оправдать!Позор !
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+3 #11 Татьяна 10.09.2014 19:51
Не хочу никого обидеть, но меня как мать напрягла фраза, что этих деток переведут в обычные сады. За эти годы у нас в стране детобум, в яслях, которые посещает мой ребенок да и в старших группах огромное кол-во детей, а деткам с ограниченными возможностями нужно отдельное помещение группа, туалет, ГДЕ ЕГО ВЗЯТЬ???? Т.е. это просто вранье! Их хотят лишить садика. Такие дети сядут в 4х стенах, их мамы не смогут зарабатывать на жизнь. Всем понятно, что лучше родителям платить за проезд, посещая этот садик, чем оплачивать няню, которая стоит не копейки! И что себе думает Департамент освиты, что ж там за специалисты работают, и с каким образованием, они не понимают, что это не правильно??? Или у нас кроме мэра никто ничего не решает?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+2 #10 НАТАЛКА 10.09.2014 19:50
А ваші онуки, пане Одаричу,ходять в одну групу з розумово-відсталими інвалідами?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+5 #9 олена 10.09.2014 16:31
:D Що можна сказати про Одарича як мера,якщо йому непотрібні ні городяни,ні діти ні каліки!!Хіба вони винні що такими народились?Навіть у собак є притулок,акалік и що не діти?Не допустимо свавілля!Діти повинні виховуватись в дитсадку!І не дай вам БОГ пане ОДАРИЧЕ внуків з такими діагнозами! Де ж ви б іх виховували?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+6 #8 Володимир 10.09.2014 10:45
Таким діткам треба надавати допомогу, а не викидати на вулицю. В інших садочках педагоги не мають досвіду та знань як виховувати та навчати таких дітей. Вони теж мають право на повноцінне життя. А це можливо лише в цьому садочку. Я мешкаю не далеко від нього і бачу кожного дня цих дітей. З якою любов*ю та турботою до них ставляться педагоги. І це дійсно буде гріх Одаричу, якщо він закриє цей садочок. Не секрет, що в зв*язку з екологією, ГМО харчами з роками тільки збільшується народжуваність таких дітей. І треба прикласти всіх зусиль, щоб вони пішли в соціум (по можливості) здоровими, а це можливо лише в спеціальних умовах.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+8 #7 Ольга 10.09.2014 10:45
Как, можно закрывать такие садики.Это просто не допустимо.Детям с такими диагнозами такой садик необходим, как воздух.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+6 #6 Алексей Григорьевич 10.09.2014 10:30
То что делается в нашем городе с дошкольным образованием, оставляет на репутации Сергея Олеговича большое пятно. Мало того что облсовет закрыл школу №16 для особенных детей, так ещё и единственный садик во всей Черкасской области хотят закрыть. Где же наша толерантность ??? Мало того что у этих детей нет будущего - так у них хотят забрать и дество!!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100