реклама

реклама

Декларацію про спільні вимоги та дії громадських організацій Черкащини під час позачергових виборів до Верховної Ради України 2014 року підписали сьогодні під час прес-конференції в редакції «Нової Доби» представники громадських організацій області.

Свої підписи під документом поставили координатор руху «ЧЕСНО» на Черкащині Вікторія Феофілова, голова облорганізації КВУ Максим Михлик, координатор Громадянської мережі «ОПОРА» Захар Колісніченко, представник Координаційної ради сил Майдану Черкащини Даниїл Майоров та голова громадської організації «Воля ХХІ» Назар Обідзінський.


Громадські активісти домовилися об’єднати свої зусилля для сприяння більшій прозорості та демократичності виборчого процесу на Черкащині. Вони закликали політичні сили не включати до власних виборчих списків та не висувати в одномандатних виборчих округах області кандидатів, які:

- під час попередніх виборчих кампаній порушували виборче законодавство, зокрема, здійснювали підкуп виборців;

- голосували за ухвалення «диктаторських законів» 16 січня;

- причетні до порушення прав і свобод людини та випадків перешкоджання професійній роботі журналістів;

- причетні до корупційних дій;

- відкрито висловлювали антиукраїнську позицію та підтримували сепаратистів.

Активісти закликали партії проводити вибори чесно і відкрито, залучати громадськість до обговорення потенційних кандидатів в округах, утримуватися від використання брудних виборчих технологій та публікації «джинси» в місцевих ЗМІ, оприлюднювати звіти про надходження та використання коштів виборчих фондів тощо.

Ініціатори підписання Декларації здійснюватимуть контроль за виконанням цих вимог. Декларація відкрита для підписання іншими громадськими організаціями.

реклама

Коментарі  

 
0 #2 адекватний 13.09.2014 22:15
Дивлюсь на них та й нерозумію чому не з лопатою, чому не в полі, хто цих ледацюг кормить, щоб вони смуту вносили. А тепер люди задумайтесь коли вас на каждому вуглі просять кошти на допомогу арміі то немала частина того що ви відірвали від сім'і йде на зарплату ось цим "патріотам".
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+6 #1 Сергій 12.09.2014 17:58
це не громадські активісти, це громадські балакуни, які нічого більше не роблять
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100