24 вересня в сесійній залі Будинку рад відбулась нарада щодо впровадження в Черкаській області третьої фази проекту Європейського Союзу та Програми Розвитку ООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду».

У зустрічі взяли участь від черкаської громади – голова обласної ради Валентина Коваленко, голова облдержадміністрації Юрій Ткаченко, перший заступник голови, депутат обласної ради Наталія Старікова, координатори проекту ЄС/ПРООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду» в області Анна Бабкова та Людмила Страшна, голови районних рад, сільські, селищні та міські голови, члени регіонального відділення Всеукраїнської асоціації сільських і селищних рад й з боку європейського представництва в Україні – міжнародний менеджер проекту ЄС/ПРООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду» Доктор Джейсінгх Сах та спеціаліст з моніторингу та зв'язків з громадськістю проекту ЄС/ПРООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду» Світлана Слабінська.


Відкриваючи зустріч, голова облдержадміністрації зазначив, що сьогодні, коли важливою складовою вибору нашої держави є інтеграція в Європейську спільноту, важко переоцінити значимість досвіду, який ми отримуємо при впровадженні на Черкащині міжнародного проекту «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду»:

– Сьогодні, коли ми вже маємо певні результати і конкретні досягнення, особливої цінності набуває той досвід, який ми отримуємо в процесі нашої плідної співпраці. Це позитивна практика не лише для сільських громад, а і нас – представників влади. Адже на теренах області до реалізації соціальних проектів застосовуються інноваційні підходи.

З привітанням до учасників наради звернулася голова обласної ради Валентина Коваленко. Вона, зокрема, підкреслила, що найбільшим досягненням реалізації попередніх фаз проекту стало, перш за все, підвищення ролі органів місцевого самоврядування і громадської активності – люди змогли мобілізувати свої ресурси та активно включитися в роботу, спрямовану на покращення рівня життя у межах власної громади.

Голова обласної ради також висловила переконання в тому, що й наступна співпраця буде успішною і в область вдасться залучити ще більше коштів та вирішити ряд злободенних питань:

– Для влади надзвичайно важливим є не лише розвиток економіки краю, а й налагодження справ у соціально-гуманітарній сфері. У цьому сенсі третій етап проекту ЄС та Програми розвитку ООН стане ще одним кроком, який наближатиме нас до європейської спільноти, а жителям наших сіл допоможе усунути місцеві проблеми.

Валентина Михайлівна також зазначила, що переконалася у дієвості й необхідності продовження проекту під час робочих поїздок у райони області та, особливо, до найвіддаленіших сіл, місцеві бюджети яких часто не дозволяють втілити ініціативи громади. Від імені депутатського корпусу обласної ради та депутатів всіх рівнів вона подякувала організаторам проекту за допомогу, всіляке сприяння і продуктивну співпрацю.


Високо оцінив участь Черкащини у реалізації другого етапу міжнародний менеджер проекту Доктор Джейсінгх Сах. Як позитив, він також відмітив злагоджену роботу всіх учасників проекту та зміну в мисленні людей – вони зрозуміли, що вирішення конкретних проблем села – це реальність, яка у великій мірі залежить і від них самих.

Після озвучення основних принципів та умов реалізації третьої фази проекту та їх обговорення, голова облдержадміністрації Юрій Ткаченко, голова обласної ради Валентина Коваленко та представник проекту в Україні Доктор Джейсінгх Сах підписали відповідну тристоронню партнерську угоду.

Про це інформує відділ інформаційного забезпечення та взаємодії із засобами масової інформації Черкаської обласної ради.

реклама

Коментарі  

 
0 #1 Loki 24.09.2014 21:05
На троих сообразили! Будут теперь штамповать зміни в мысленні людей, как хрущов ракеты, во времена Карибского Кризиса. Дахновська экстрасенска - преданья стариков глубоких. ))
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100