На Черкащині до кінця року почнеться будівництво заводу з переробки сої. Для сприяння реалізації цього проекту сьогодні між представниками черкаської влади та керівництвом ТОВ «СПЕЦ-АГРО-СОЯ» був підписаний меморандум про співпрацю. Директор ТОВ «СПЕЦ-АГРО-СОЯ» Олег Опришко, з Дніпропетровщини, після кількох місяців пошуку інвестиційно-привабливого регіону зупинився на Золотоноші. Проект почне реалізовуватись з листопада-грудня 2014 року. Вже зараз триває процес оформлення договору оренди земельної ділянки площею 8 га під будівництво заводу, який займатиметься переробкою сої на соєве масло та шрот, що широко використовується у сільському господарстві.

– Нещодавно мені потелефонував колишній бізнес-партнер і повідомив, що бізнесмен з Дніпропетровська шукає можливості для реалізації потужного проекту. Я зустрівся з Олегом Віталійовичем і вже через тиждень ми підписали угоду про співпрацю, – розповідає голова Черкаської ОДА Юрій Ткаченко.

Обласний очільник зазначив, що обласна влада готова надавати супровід у оформленні дозволів, необхідних документів та вести інвестора у ході реалізації проекту, аби убезпечити від бюрократичної тяганини та корупційних схем. Самі капіталовкладники були приємно здивовані позитивним інвестиційним кліматом у регіоні та швидкістю оформлення дозвільних документів до підготовки запуску проекту, провівши аналогію з Європою. Щодо ризиків реалізації бізнесу у складний економічний час, то дніпропетровські інвестори зауважили – війна-війною, а життя не має стояти на місці. Тим паче, що додаткові капіталовкладення і створення нових робочих місць – це один зі способів допомоги національні економіці.

– Ми – патріоти, відповідно прагнемо розвивати українську економіку, а не закордонну, – підкреслив директор ТОВ «СПЕЦ-АГРО-СОЯ» Олег Опришко. – До того ж Черкащина дуже ручний для нас регіон у плані логістики і надзвичайно аграрний, що для реалізації проекту є ключовим пунктом.

Як зауважили інвестори, вартість проекту 30 мільйонів євро, а саме будівництво заводу розраховане на два роки. Роботу завод почне у ІІІ-ІVкварталі 2016 року і забезпечить робочими місцями близько 400 осіб.

Про це інформує прес-служба голови ОДА.


реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+2 #8 over 05.10.2014 21:51
"До того ж Черкащина дуже РУЧНИЙ для нас регіон"

Цікава обмовка директора ТОВ. Юрій Олегович прокоментуйте)) )
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #7 проходила мимо 05.10.2014 21:17
А чому інвестиційні потоки зараз заходять лише на Золотоніщину? Невже Черкаська область обмежується тільки одним районом? :-?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-1 #6 ДЛС 05.10.2014 10:36
Цитую Лівобережжя:
краще вирощувати міскантус! Ось нова фішка, а ви про якусь сою триндите :o

И все-то мы знаем, и все понимаем. А сами что-то сделали в своей жизни?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+3 #5 сьома 05.10.2014 10:18
Що ви ведетися на дитячі байки про якийсь міскантус. Повернення до опалення соломою і кізяками - це науковий прорив у енергозабезпече нні? Ну люди добрі, коли ми вже почнемо хоч трохи раціонально думати! Ну давайте не ритися у смітнику наукових розробок і тратити ресурси на утопічні ідеї. Чи для України уготована така участь - засадити всі землі очеретом і робити європанам палети? Дещо уже прослідковуєтьс я - на наших безцінних землях уже більше вирощується "енергогенеруючи х" рослин ніж хлібодайних.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+5 #4 Лівобережжя 04.10.2014 15:37
краще вирощувати міскантус! Ось нова фішка, а ви про якусь сою триндите :o
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+3 #3 Loki 04.10.2014 12:41
Если колличество бизнес-партнёров нечётно, то во избежания будущий трений, цену проекта лучше подкорректирова ть сразу, в сторону деления без остатка! ))
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+2 #2 незнайка 04.10.2014 12:25
На этой земле за один год млн тонн вырастает за лето вот только зимой топить нечем и не за что Почему бы бывшему бизнес-партнеру МИСКАНТУСОМ не заняться?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+6 #1 ЛВВ 04.10.2014 12:21
Не пролетіть, як з Бондюелем.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100