реклама

реклама

Першу онлайн-зустріч для любителів української книги влаштувала громадська організація «Книжковий маестро» у дитячій обласній бібліотеці. Про це пише novyny.cherkasy.ua

– Ми вирішили розпочати сезон спілкуванням із тією людиною, яка може надихнути на цілий рік. Тому сьогодні будемо говорити з Іваном Малковичем, – розповідає Людмила Фіть, засновник громадської організації.


До зустрічі з відомим видавцем дитячих книг, директором видавництва «А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА» аудиторія підготувалася заздалегідь: замість традиційного привітання зал заспівав так званий гімн видавництва. Його харизматичний Іван Малкович полюбляє виконувати на форумах і книжкових презентаціях.

У відповідь онлайн-гість зачитав свій улюблений уривок із нещодавно виданого «Маленького принца». Розповів про редакторську адаптацію казок народів світу для українських читачів та співпрацю з Джоан Роулінг. Окрім дитячих книг світ побачили й такі видання, як книга про Юрія Луценка «По обидва боки колючого дроту» та написана під псевдонімом Марка Рудневича розповідь про зимові події на Майдані під назвою «Я із небесної сотні».


– Ми нечасто видаємо рукописи «з інтернету», бо вистачає талановитих авторів, які хочуть з нами співпрацювати. Однак історія дев’ятнадцятирічного хлопця зі Сміли захопила мене з перших рядків. Він потрапляє на Майдан у ті найважчі три дні, але розповідає читачу про події без жодного пафосу. Я плакав – таку книгу не можна читати без сліз, – розповідає Малкович.

Нагадаємо, що минулих сезонів у Черкасах уже були такі відомі письменники, як Юрій Макаров, Дмитро Лазуткін, Макс Кідрук. Поки що голова «Книжкового Маестро» не розкриває аудиторії усі карти, але обіцяє черкасцям багато цікавих гостей та зустрічей у майбутньому.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100