реклама

реклама

Міжнародна компанія OAK Utility Solutions and Development, яка має центральний офіс у Бахрейні, а також офіси в ОАЕ та Великій Британії, зацікавилася переробкою черкаського сміття.

Виконавчий директор компанії Гарет Роберт Браун побував сьогодні у Черкасах, щоб провести переговори з головою облдержадміністрації Юрієм Ткаченком, міським головою Черкас Сергієм Одаричем та в.о. міського голови Умані Олександром Цебрієм.


Компанія готова побудувати поблизу Черкас екологічно чистий завод, який перероблятиме близько 500 т сміття на день, із якого виготовлятиме газ для електрогенераторів (і в кінцевому рахунку – електроенергію) та золу, придатну для використанні у будівництві доріг. При цьому шкідливі викиди у довкілля мінімізовані, а відходи виробництва відсутні.

Представники інвесторів заявили, що дуже зацікавлені у входженні на український ринок, ризики для себе вважають мінімальними й готові побудувати завод буквально за 12-18 місяців. Також вони вважають Черкаську область дуже зручною для ведення бізнесу, а поведінку обласної адміністрації – найбільш сприятливою в Україні.

Від місцевої влади інвестори очікують дотримання умов договору (якщо його буде укладено) та регулярного постачання необхідної кількості сміття принаймні протягом 20-25 років. Це може бути щойно зібране сміття або відносно сухе сміття зі звалища. Дохід завод отримуватиме від оплати тарифу за переробку та продажу електроенергії. Інвестиція становитиме приблизно 80 млн. дол., очікувана окупність – 10-11 років.

За словами міського голови Сергія Одарича, для завантаження такого підприємства «щоденного» черкаського сміття буде замало, тому доведеться використовувати те, що накопичилося на звалищі, або підвозити з сусідніх міст. Крім того, в мера немає упевненості в тому, що за наявних тарифів виробництво може бути рентабельним, а отже стабільним. Натомість пан Браун переконаний, що його компанія має достатній досвід роботи в різних країнах, щоб розв’язувати будь-які питання, що виникають. На цьому етапі вона чекає від місцевої влади лише дозволу на використання сміття та гарантії його постачання.

Для більш детального відпрацювання різних питань, що виникають у сторін, було вирішено створити спільну комісію облдержадміністрації, міської влади Черкас та представників компанії-інвестора. Під час наступних переговорів сторони розраховують «перейти до більш предметної розмови».

– Компанія, про яку йдеться, має у своєму арсеналі мільярдні інвестиції. Й те, що вона вирішила інвестувати в Черкащину, незважаючи на продовження війни в Україні, це дуже позитивний знак, – заявив у коментарі «Прочерку» депутат міської ради Петро Чернявський, який, власне, й зумів зацікавити бахрейнську компанію в черкаському проекті.

реклама

Коментарі  

 
0 #6 незнайка 08.10.2014 11:11
В перспективе мусора будет не хватать местного Придется из ПРЫСИДАЛЬНЫКОВ в МУСОРОПОСТАЧАЛЬ НЫКЫ Нехай краще мискантус з Мексыкы прывозять!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #5 Протигаз 08.10.2014 09:43
Сміття палитимуть?????
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+4 #4 Майдан 3 08.10.2014 00:54
Дуже, дуже обережно з діячами, що з правого боку. Грошей наперед не давати. Часи дуже не спокійни - сьогодні ти мер або губер, а в наступній день опиняєшся у сміттєвому бачку. Але цікаво спостерігати за ціми містечковими махінаторами. Оць Ботічеллі аж спітнів від мозгових потуг, щодо своеї долі з перспективної теми. А Одар, нічого так, спокійний - тримається, держить марку. Бо має досвід по "разводке", наприклад таким як Любава, ТЕЦ та інш. Виникає питання: скільки процентів з цього проекту вони сподіваються вичавити з ціх інвесторів ?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+2 #3 Василь 07.10.2014 22:59
В ЧуПРини з'явився шанс для легкого підробітку
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+9 #2 Сигизмунд 07.10.2014 17:48
Мэр Смелы Ка..л !!!!!!!!!!!!!!! !
просьба к модераторам оставить все как есть, ибо это правда!!!!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+12 #1 Добродушечка 07.10.2014 17:36
А мер Сміли Славно звісний В... Р....., від подібних пропозицій відмовився, а точніше Занаддто великий ВІДКАТ захотів, і послали його.....
а так би і в Смілі був би завод, і робочі місця, і місто чисте без мусору!!!!
отож "дякуємо" Меру Решитняку
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100