У ході досудового розслідування слідчими УСБУ в Черкаській області кримінального провадження, розпочатого стосовно 40-річного місцевого мешканця, лідера сепаратиської організації «Черная сотня «Союз русского народа», було встановленно факти розповсюдження ним матеріалів із закликами до вчинення дій, направлених до зміни меж території та державного кордону України.

Зловмисник був затриманий у травні ц.р. в Черкасах співробітниками СБУ. Крім того, що затриманий громадянин особисто добирав бойовиків для участі в акціях на підтримку т.зв. «ДНР», ще й пропагував ідеї сепаратизму.

Протягом березня-травня 2014 року правопорушник через соціальні мережі в Інтернеті поширював матеріали антиукраїнського змісту.

Слідством доведено координацію його протиправної діяльності лідером незареєстрованого громадського об’єднання Дмитром Бойцовим та участь у створенні на базі розрізнених терористичних груп так званої «Русской православной армии (РПА)».

Наразі правопорушнику повідомлено про підозру у вчиненні злочинів передбачених ч.2 ст. 28 (вчинення злочину злочинною групою), ч.3 ст.15 і ч.1 ст.294 (замах на масові заворушення), ч.1 ст.110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України)  Кримінального кодексу України. Судом обрано запобіжний захід-цілодобовий домашній арешт. Про це інформує прес-служба установи.

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
-1 #9 АнтиРиг 17.10.2014 08:12
Європейці критикують такі методи Української народної люстрації..— А як у Франції 1945 року робили з жінками, які мали романи з німецькими офіцерами? Їм голили голови і в білизні пускали ходити по вулиці під крики юрби. Тепер французи кажуть нам: не треба бити пику Шуфричу.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #8 АнтиРиг 17.10.2014 08:05
"Коли дивився, як б'ють Шуфрича, душа співала"(Філософ 59-річний Ігор Лосєв)усі підкупні судді й продажні прокурори мали б уже сидіти в СІЗО й давати свідчення. А вони продовжують керувати.Як на це реагуватиме суспільство?Є так звана народна люстрація зі сміттєвими баками. І це ще лагідний варіант. Були випадки народної люстрації в Будапешті 1956 року. Угорці вішали на ліхтарях співробітників комуністично-кремлівських спецслужб.Українська народна люстрація може перерости у це?Цілком. Народ після Майдану змінився. Терпець урвався. Зброї в державі повно. Як її використовувати , вже знають. Багато хто пройшов якщо не через АТО, то через вишколи. Дивує втрата інстинкту самозбереження у чинної влади.Якщо зараз Москва й зробила паузу, то не завдяки дипломатичним талантам Петра Порошенка і його оточення — а через шалений опір українських добровольчих батальйонів, у Москві побачили: увійти в цю країну можна — вийти живим вдасться не всім.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+8 #7 АнтиРиг 16.10.2014 15:06
"Юрий Бойко: За 23 года независимости страна впервые неготова к зиме" І ЧОГО ЦЕ? БО ДРУЗІ БОЙКО ,МОСКОВІЯ" НАПАЛА,А РИГИ ОПОЗИЦІЙНОГО БЛОКУ ДОПОМОГЛИ????ЧОГО "НОВА" ПРОКУРАТУРА ЗАМЯЛА СПРАВУ "ВИШОК БОЙКО"? ПАЦАНИ "ДОГОВОРИЛИСЬ"????
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+7 #6 Черкаси 16.10.2014 14:49
Цинізму нема меж...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+5 #5 АнтиРиг 16.10.2014 14:42
"ЖИТИ ПО НОВОМУ"-нам не пояснювали що це значить сдавати Україну,мендаль ничать з ворогами і вимагати покарання патріотів."ЄДНАЙМОСЯ"-ЦЕ ширка?16 вересня,майбутн я кооліція "патріотів"- порошенковці+КП +риги (ОПОЗИЦІЙНИЙ БЛОК ,СИЛЬНА УКРАЇНА),ТАК РОЗУМІТИ?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+8 #4 Тася 16.10.2014 14:35
То пісєц,який гуманний "суд"...Ви чо,здуріли геть????А люстратора за смітник для рига,посадять певно. :-x :-x :-x :-x :-x :-x :-x :-x :-x :-x :-x :-x
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+5 #3 Слава Радуцькому!!! 16.10.2014 13:48
А разве его еще не расстреляли? Или в СБУ есть покровители? Неужели не было попытки к бегству?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+12 #2 місцевий житель 16.10.2014 13:39
Домашній арешт - знову втіче.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+1 #1 RSS 16.10.2014 13:38
На н..ри - років на триста!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100