реклама

реклама

Інвестиційний проект із будівництва сонячної електростанції впроваджує в Кам’янці ТОВ «Чиста енергія – 2011», а інвестором у цьому проекті є міжнародна компанія «HaniWells», що спеціалізується на інвестуванні в альтернативну енергетику та нерухомість.


– Нашу компанію цікавлять інвестиції в зелену енергетику, – заявив власник «HaniWells» Хані Аль-Саліх 21 жовтня під час зустрічі з головою Черкаської облдержадміністрації Юрієм Ткаченком. – Ми просимо місцеву владу бути досить гнучкою, щоб компанія могла інвестувати в регіон і в подальшому. Україна – красива країна, і я готовий інвестувати в неї й у подальшому.

Для будівництва сонячної електростанції в Кам’янці ТОВ «Чиста енергія» з 2011 року орендує 50 га землі на території колишнього цукрового заводу. Але, як зазначалося під час зустрічі, представники попередньої влади всіляко стримували інвестиції в енергетичну галузь, тримаючи її під своїм контролем. Тому не дивно, що інвестора цікавило, чи змінилася ситуація тепер. Крім того, знаючи складність проходження через українські бюрократичні процедури, пан Аль-Саліх сподівався на те, що, в разі зацікавлення місцевої влади, для вирішення поточних проблем буде виділено спеціальних контактних осіб.

У свою чергу, Юрій Ткаченко зауважив, що при обласній раді створено комунальне підприємство «Агентство розвитку Черкащини», яке саме і покликане здійснювати «супровід» інвесторів у бюрократичних процедурах. Також він обіцяв сприяння й від Департаменту інвестиційно-інноваційної політики та зовнішньоекономічних зв’язків ОДА.

А міський голова Кам’янки Володимир Тірон, запросивши Хані Аль-Саліха відвідати своє місто, емоційно заявив: «У вас – «зелена енергетика». А у нас для вас буде «зелена хвиля»!»

Таким чином, старт для залучення інвестицій під будівництво сонячної електростанції дано. Загальна вартість проекту, за попередніми підрахунками, сягає 800 мільйонів гривень. Заплановано створити до 40 робочих місць.

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
0 #3 Василь 22.10.2014 21:54
Щоб Український народ платив цьому ... 500 грн. за 1000 КВт. Взимку вона працюваи не буде. Наф...г таку співпрацю
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+2 #2 Loki 22.10.2014 17:00
Влада очень гнучка. Очень! Когда будет оглашена вся сумма инвестиций, то она прогнётся так, что если бы это мог видеть директор "Cirque du Soleil", то его гуттаперчивые мальчики лишились бы работы без каких либо шансов на восстановление! ! ))
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #1 СЕЛЯНИН 22.10.2014 16:51
А як же з Резыденциею в Чигирини?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100