Дахнівчани вже вкотре сваряться із підприємцем, який є власником меблевого комбінату. Спочатку підприємця, що здійснює свою діяльність по виготовленню меблів жителі Дахнівки звинувачували в забрудненні навколишнього природного середовища та в недотриманні екологічних та санітарних вимог. А саме: через незаконне спалювання відходів, як стверджують люди, почали хворіти та перестали вживати городину, яка під впливом хімічних речовин, що осідають на землю з опадами, змінила присмак. Про це інформує заступник Голови Комітету самоорганізації населення мікрорайону «Дахнівський», природозахисниця в Черкасах, Людмила Ткаченко.


А на минулому тижні, власник почав вирубку дерев біля підприємства, стверджує, що Акт на видалення дерев міський відділ екології йому підписав, тому не вбачає проблем. Саме цікаве, що від тих дерев, які зрізали не залишилося жодного сліду. На диво місцевих жителів, замість пеньків з’являються клумби. Це вже не вперше біля підприємства зникають дерева. . Цього разу, навіть оголошення про продаж деревини з’явилося, що тут сказати–бізнес по-дахнівськи..

«Ми не збираємося здаватися, якщо міська влада підтримує бізнес, ігноруючи права людей на безпечне та екологічно здорове довкілля, ми звернемося до Президента України з проханням ініціювати проведення комплексної перевірки діяльності підприємства. Я особисто знайду час зареєстрували лист в Адміністрації Президента. Вмовляти власника проявити гуманне ставлення в нас не має намірів. Влітку цього року, коли ми зібралися на мітинг біля підприємства, така спроба не досягла успіху», - наголосила заступник Голови Комітету самоорганізації населення мікрорайону «Дахнівський», природозахисниця в Черкасах, Людмила Ткаченко.


Окрім того, з’явилася інформація, що власник підприємства активно просуває на земельній сесії питання щодо зміни цільового призначення землі з громадсько-житлової забудови під виробничі потреби. Дерева, як і люди стали просто заручниками бізнесових планів.

«Впевнена, що подальше розширення підприємства тільки погіршить екологічний стан, порушивши санітарні та екологічні закони. Дахнівка побудувалася раніше, ніж фабрика, проте сьогодні чомусь саме підприємство диктує умови сусідства. Парадокс, як на мене. Вважаю, що потрібне термінове проведення екологічної експертизи подальшого розширення виробництва. Окрім того, ми наполягатимемо на проведенні громадських слухань. Час змінився, й люди також, ніхто вже не стоятиме осторонь беззаконня. У радіусі 30 метрів від витяжки підприємства розташовано дві вулиці – Ткаліча та Маршала Жукова, будинки, в яких проживають неповнолітні діти віком від 2 до 13 років», - висловилася Людмила Ткаченко, коментуючи ситуацію щодо активної діяльності меблевого підприємства в Дахнівці.


У свою чергу, представники підприємства не погоджуються із звинуваченнями пані Ткаченко, вважаючи, що вона просто займається популізмом. За словами представників підприємства, усі дозволи на діяльність вони мають. Детальніше їх позицію читайте згодом на "Прочерку".

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
-1 #7 Яна 01.11.2014 17:40
Працівники МФ Ліон отримуйте свою зарплатню ми не проти, але не за рахунок здоров'я наших дітей
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-4 #6 Яна 01.11.2014 17:38
Я в шоці з наших людей... Нас цей горе підприємець вбиває, а люди кажуть все класно. Дозволи в нього дійсно є, але на збирання меблів, а не на покриття і виготовлення. До чого тут Люда, ми мешканці вже зверталися в усі інстанції, а нас почули коли ця Люда долучились та винесла цю проблему на ЗМІ
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+10 #5 Саша 29.10.2014 21:54
Людмила Ткаченко -это дахновский шво...ер. По любому поводу-... лишь бы о ней говорили. Люда в черговий раз вирішила нагадати про себе, пошантажувати трішки підприємця і скосити трішки грошиків. А.что делать.если на больше не хватает *знаний*.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+12 #4 Валентина 29.10.2014 16:14
Ну якби ж цю "новину" не Людмила Ткаченко озвучила - то я б ще повірила в "благіє намєрєнія" дахнівської активістки. А так- то все зрозуміло. Люда в черговий раз вирішила нагадати про себе, пошантажувати трішки підприємця і скосити трішки грошиків. Все традиційно.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+8 #3 Маркет 29.10.2014 15:25
В чому винний підприєець? В тому що йому дали дозволи на вирубку дерев? А ще подивітся на дерева це ж тополі, у багатьох людей на пух тополя алергія!!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+3 #2 Житель 29.10.2014 13:30
А що скаже Мирза? Це ж його друг там меблі робить
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+9 #1 незнайка 29.10.2014 12:31
Есть жилая зона и есть промышленная Случайно не Паша Карась перспективный план развития города такой при Билоусове склэпав?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100