реклама

реклама

Із початку року станом на 30 жовтня платники перерахували до місцевих бюджетів 163,8 млн грн єдиного податку. Це вже на 21,6 млн грн більше ніж торік за десять місяців.

Поточного місяця очікується надходження 20 млн грн єдиного податку, що на 2 млн грн більше, ніж минулоріч за жовтень. 

Такі дані оприлюднила голова комісії з проведення реорганізації ГУ Міндоходів у Черкаській області, перший заступник начальника Головного управління Міндоходів у Черкаській області Тетяна Проценко.

Вона подякувала і спрощенцям, і загалом усім платникам Черкаської області, які добровільно і сумлінно сплачують податки і тим самим забезпечують стабільність бюджету регіону, всіляко сприяють вирішенню найважливіших соціальних питань та посилюють економічну безпеку нашої країни.

Усього в області працює 34197 платників єдиного податку – юридичних та фізичних осіб. Переважна більшість спрощенців (16844 особи) обрала 2 групу  єдиного податку. 6,4 тисячі осіб працює на першій групі; 7,9 тисяч – на третій; 3074 юридичних особи перебувають на четвертій групі. Сім платників зробили вибір на користь шостої групи і двадцять сім – на користь п’ятої, інформують у Головному управлінні ДФС у Черкаській області.

Тетяна Проценко нагадала, що згідно норм Податкового кодексу України єдиний податок сплачується платниками І та ІІ груп не пізніше 20 числа (включно) поточного місяця, платниками інших груп спрощеної системи оподаткування – протягом 10 календарних днів після граничного строку подання податкової декларації за податковий (звітний) квартал. Також платникам необхідно бути уважними і правильно заповнювати розрахункові документи. Порядок та приклади заповнення розрахункових документів можна переглянути ТУТ.

Довідка

У цілому в Україні за 9 місяців поточного року платники, які перебувають на спрощеній системі оподаткування, сплатили до бюджету майже 5,3 млрд грнєдиного податку. Порівняно з відповідним періодом минулого року сплата податку зросла на 15%.  За січень-вересень 2013 року спрощенці перерахували майже 4,6 млрд гривень.


реклама

Коментарі  

 
+2 #1 адекватний 02.11.2014 10:21
Прикольно. Яник вже 8 місяців з Тулубом не ворують, податків збирається більше, тобто виріс товарообіг а значить і виробництво. То то я так щасливо зажив по европейськи, а я думаю в чому ж справа що практично можу собі дозволити навіть масло 3 раза в тиждень. ????????? Люди відгукніться , всим так "добре" стало житися чи то мені тільки підщастило
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100