Екс-нардеп Віталій Чудновський, який на нещодавніх виборах змагався за крісло в парламенті з екс-регіоналом Антоном Яценком, проте програв, балотуватися насправді не хотів. Про це він повідомив в інтерв’ю «Главкому».

фото: depo.ua

фото: depo.ua

– Я не бачив ніякого змісту в участі у виборах. І я говорив про це Петру Олексійовичу в парламенті ще до того, як він став президентом. Був переконаний, що спершу треба вирішити питання на Сході, а тоді йти на вибори. Та час показав, що вибори потрібні були, щоб привести нову команду. Після того, що я побачив на Сході у складі «Айдару», я зрозумів, що ніхто більше не зможе узурпувати владу і щось зробити з цим народом. Ті, хто зараз воює, – еліта нашої країни, – зазначив Віталій Чудновський.

При цьому екс-нардеп висловив думку: необхідно, щоб добровольчі батальйони увійшли в склад МВС чи ЗСУ.

На запитання, чому ж він раптово з’явився в окрузі №200 з центром в Умані, де в нього були невеликі шанси перемогти Яценка, Віталій Чудновський відповів так:

– У мене була відверта розмова з Петром Олексійовичем, і він сказав, що хотів би, щоб я пішов на цей округ. Я здивувався: я ж не був там ніколи, до того ж, Яценко цей округ засіяв грошима, розуміючи, що округ за спиною – це, в якійсь мірі його безпека. Він старався там і бабусям допомагати, і електрику проводити, паралельно з місцевими домовлявся. Я не бачив сенсу туди сунутися та і цінності до того моменту були іншими – коли в казармі пробуджуєшся від того, що хлопці кричать після контузії, коли працює зенітна установка і ти розумієш це все близько і яскраво, то у тебе відбувається істотна переоцінка цінностей. І я Петру Олексійовичеві сказав, що не хочу через те й інше. Він говорить – я тому тебе і прошу, тому що ти не хочеш, мені потрібний хтось сильний, який не візьме грошей, не боятиметься йти розмовляти з людьми. І я пішов, розуміючи, що це безнадійно, але не безглуздо.

Журналіст поцікавився, чи не думає Чудновський, що його використали, щоб не було помітно, що Порошенко злив округ Яценку?

– Упевнений, що не так. Я ж бачив, що Порошенко говорить мені правду – у нього до Яценко чітке відношення і він знає йому ціну. Звичайно, ми розраховували, що люди більше розумітимуть ситуацію в країні і вони дійсно чули мене якийсь короткий період часу. Але потім говорили – а ви знаєте, нам Яценко дав мішок комбікорму. І не розуміли, що за цей мішок комбікорму хлопці проливають кров на сході. Але все одно – я прийшов туди за півтора місяці до виборів і зайняв третє місце. Отже з людьми говорити не безглуздо. Погляньте, що робить зараз Олесь Доній з «Останньою барикадою» – в Слов'янську проводили поетичні вечори, на яких сімсот осіб зібрали.

реклама

Коментарі  

 
+2 #7 Дід МаЗай 23.12.2014 13:36
Це називаецця - уходя - плюнути на спину победітелю. Єхфекту - ноль. Але в грудях так легко відразу! Да, Віталька? :P
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+1 #6 Червона рута 23.12.2014 12:14
Цитую:2 Він говорить... мені потрібний хтось, який не візьме грошей..."

Тут би поподробнєй: хто, що, які гроші і т.д.Невже від Льовочкіної?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-2 #5 1-1-1 23.12.2014 12:10
..."коли в казармі пробуджуєшся від того, що хлопці кричать після контузії, коли працює зенітна установка і ти розумієш це все близько і яскраво, то у тебе відбувається істотна переоцінка цінностей"
Ось так_ ні більше, ні менше. Виявляться Чудновський - учасник АТО!?.. :cry: :zzz :-x
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #4 депутат 22.12.2014 23:30
народний фронт зібрав прохідних кандидатив нечипоренка яценка зубика бобова тимошенка і домовилися про результат Вони і розрахувались за вибори Невірете зрівняйте результат партіі і депутатів Дайте самому собі відповідь
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+5 #3 Нестор Іванович 22.12.2014 21:13
Ех Віталік-Віталік, ..... тебе по повній, а ти як останній ... повівся.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-2 #2 О.ЧУПРИНА 22.12.2014 20:29
ПЛЮС.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+3 #1 адекватний 22.12.2014 18:58
Присідалльник нечистий на слово. В нардепі він не хотів. Вірить хто казкарю?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100