Призначення голів райдержадміністрацій та заступників голови ОДА затягується. Це визнав сам голова ОДА Юрій Ткаченко на сьогоднішній прес-конференції.

Він зауважив, що пропозиції подавалися в уряд ще торік, проте затримка з їх розглядом – не його вина. Але на останній нараді з прем’єр-міністром було поставлене завдання протягом півтора місяця узгодити всіх керівників.

– Взагалі, ця проблема не лише Черкащини, а й всієї України. Кадрові питання не розглядалися на рівні уряду, та ми сподіваємося, що нині ті пропозиції, які будуть подаватися з адміністрації президента будуть розглянуті якнайшвидше. Що стосується кандидатур на посади голів РДА, то народні ради не такі зараз активні, як на початку минулого року і не всі подають кандидатури. Проте ми до них дослуховуємося, якщо кандидатури є. Найбільш резонансне питання по Шполянському району. У мене навіть сьогодні були представники від громадської організації «Народна рада». Вони пропонують свого кандидата. З іншого боку – самооборона, товаровиробники. У них також є свій кандидат. Мова йде про те, щоб обрати людину з більшим досвідом, – зауважив Юрій Ткаченко.

Проте присутні журналісти також звернули увагу на інші кадрові рішення. Зокрема, декого здивувало призначення на посаду керівника Департаменту екології та природних ресурсів облдержадміністрації Олени Звягінцевої, а на посаду радника голови ОДА Івана Прокопенка.

Губернатор відкинув закиди щодо заангажованості цих персон. Мовляв, Звягінцева практично не працювала при екс-губернаторі Тулубі, бо була практично весь час в декретній відпустці, а щодо Прокопенка, то «немає інформації де він був заплямований».

– Мова зараз про те, що багато людей мали можливість взяти участь у конкурсах на посаду тих чи інших департаментах. Але насамперед цінується фаховий рівень. І якщо людина не була заплямована, то чому б не дати їй можливість працювати, – зауважив Юрій Ткаченко. – Щодо Івана Прокопенка, то я його ще знаю з часів, коли працював керівником обласної податкової служби. Знаю його як фахівця в правоохоронній сфері. Проте він нині не впливає на рішення обласної державної адміністрації.

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+1 #2 іван 21.01.2015 21:42
Олег Юрійович, люди вже зрозуміли по чому саме Ви визначаїте фаховий рівень, і інтереси яких людей Ви захищаїте. Зрозуміли коли Ви возили і піарили однопартійця Тулуба Юрія Власенка. Ви зацікавлені в тому щоб система та яка була при Тулубу і Януковичу і надалі працювала, Ви не поважаїте простих людей так само як і не поважали вони.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+5 #1 О.ЧУПРИНА 19.01.2015 19:11
Затримка з призначенням заступників голови ОДА і голів РДА відбувається саме з вини Ткаченка.Йому потрібно терміново та добровільно іти у відставку.Не треба змушувати Президента Порошенка робити це у примусовому порядку "у зв'язку з заплямованістю минулим,інфіков аністю вірусом корупції та низькими діловими якостями".
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100