Депутати міськради на засіданні 23 січня дозволили комунальному підприємству “Черкасиводоканал” узяти кредит 12,34 млн доларів від Світового банку на реконструкцію міських мереж водовідведення на 18 років із 5-річним пільговим періодом повернення кредиту. За відповідне рішення проголосували 33 депутати. Депутати голосували у поіменному режимі, пише v4asno.com


Рішення міської ради передбачає затвердження проекту договору і підписання договору про субкредитування між Мінфіном, Мінрегіонбудом, Черкаською міськрадою, Нацкомісією із державного регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг та КП “Черкасиводоканалом” та Міжнародним банком реконструкції та розвитку.

Кредитні кошти будуть використані на реконструкцію головного каналізаційного колектора по вул. Чигиринській (до вул. Добровольського), реконструкцію дільниці головного каналізаційного колектора по вул. Гоголя від вул. Добровольського до вул. Різдвяної, впровадження автоматизованої системи управління технологічними процесами з використанням SCADA, будівництво очисних споруд проривних вод на Дніпровській водогонній станції.

Фото з поіменного голосування сайту ВІККА

Фото з поіменного голосування сайту ВІККА


Директор “Черкасиводоканалу” Сергій Овчаренко запевняє, що тариф на водовідведення для населення поки що не зростатиме, його підняття слід очікувати 2019 року.

Голосуванню передували гострі політичні дискусії – проти кредиту виступили представники “Батьківщини”, “Свободи” і секретар міськради Олександр Радуцький.

“Батьківщинівець” Роман Діскант переконував присутніх у небезпеці валютного кредитування через нестабільність курсу гривні. А також висловив побоювання у тому, що частина коштів буде розкрадена.

Олександр Радуцький згадав, що місто має розраховуватися ще за кредит “Черкаситеплокомуненерго”, за позику на ремонт доріг, а також за ще один кредит “Водоканалу”.

– Ми не можемо із бюджету розвитку використати 60 млн грн, ми маємо закладати їх на погашення кредитів, – заявив Радуцький.

Міський голова Сергій Одарич заявив, що кредитні кошти даються із чітким цільовим призначенням, окрім того, підприємство розраховується по кредиту у гривні за курсом НБУ.

Нагадаємо, що 27 червня 2014 року міськрада надала дозвіл КП “Черкасиводоканал” на реалізацію проекту модернізації системи водопостачання та водовідведення в місті “Розвиток міської інфраструктури – 2″. Це – спільний проект України з Міжнародним Банком реконструкції та розвитку, ініційований Урядом України для поліпшення якості і надійності надання послуг з водопостачання та водовідведення.

– Проектом передбачається реконструкція головного каналізаційного колектору по вул. Чигиринській (заміна та санація існуючого трубопроводу, загальною довжиною ділянки 1840 метрів). А також реконструкція дільниці головного колектору по вул. Гоголя (від вул. Різвяна до вул. Добровольського, довжина ділянки 700 метрів). Планується й будівництво очисних споруд для промивних вод на Дніпровській водоочисній станції, – зазначав директор КП “Черкасиводоканал” Сергій Овчаренко.

Ще одним із важливих напрямків майбутньої реконструкції є впровадження автоматичної системи управління технологічними процесами з використанням SСADA. Система управління допоможе дистанційно керувати ходом роботи водопровідних насосних станцій, оперативно виявляти пориви на водопровідних мережах, контролювати і якісно обліковувати споживання електроенергії об’єктами підприємства та виявляти втрати води у внутрішньобудинкових мережах водопостачання.

Проведення такої реконструкції дозволить знизити ризик виникнення техногенних аварій, пов’язаних з руйнуванням головних каналізаційних колекторів, зупинити техногенне забруднення підземних вод та навколишнього середовища стічними водами і зменшити витрати води на технологічні потреби станції водоочищення.

У спільному проекті України з Міжнародним Банком реконструкції та розвитку вже беруть участь десять українських міст. У разі приєднаннядо цього проекту “Водоканалу”, він зможе отримати субкредит у розмірі 12,309 млн. доларів США на 18 років із 5-річним пільговим періодом повернення кредиту.

Питання щодо надання реального забезпечення виконання фінансових зоб’язань, місцевих гарантій буде розглянуто детально у разі визначення комунального підприємства бенефіціаром (субпозичальником) проекту.

У місячний термін “Водоканал” мав представити на сесії міськради перелік заходів модернізації підприємства та проект субкредитної угоди, проте представив лише 2015 року.

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+3 #8 Богун 26.01.2015 11:36
Цим рішенням було водоканал фактично продано!!!!! Ну хто бере валютний кредит в цей час? Тільки той - хто не має бажання його повертати. Сьогодні гривня знецінилася на понад 50% у порівнянні до долара, на світових валютних ринках долар зростає, враховуючи негативні фактори розвитку економіки України на подальші 5 років її росту відбуватися не буде. Не буде росту - буде інфляція, девальвація, можливо дефолт! 12,3 млн. доларів - це тіло кредиту + невідома процентна ставка за користування кредитом = Черкаси водоканал банкрут, який буде продано за борги! Гарним шляхом крокуєте панове депутати! Шо матимуть Черкащани - реконструкцію розкрадених запозичень, підвищення послуг, а потім приватного власника комунального майна, який буде визначати тарифи відповідно до власного апетиту збагачення. Все як завжди - вони мають нас, голосуймо знову за тих хто 20 років нас мав - це ж наша традиція!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #7 Степан 25.01.2015 20:57
Цитую Черкащанка:
Ще О..урич з Овчаренком ненаїлися? А депутати їх підкормлюють? То ж заставити таких депутатів і платити кредит а не заганяти черкащан у кабалу кредитну.

Так по накатанной дорожке быстрее бегут ножки )))
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+1 #6 Гога 25.01.2015 20:56
Уже распределили между 10 городами : КТО .КОМУ И СКОЛЬКО откатит. Не успел Водоканал рассчитаться с долгом- как лезет в очередной борг...Причем платить придется городянам. Лет 10-12 назад примерно, водоканал демонстрировал НОВЫЕ очистные споруды,купленн ые за огромные деньги. Про очистку омерзительной и полностью грязной питьевой воды -речи вообще не идет Главное - канализ. стоки.Громада больше загаживает , чем потребляет ) Пока идет бойня на востоке- мыршавые тута все разворуют и втечуть свiт за очi... :P
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-1 #5 Дід Трохим 25.01.2015 14:24
Оце рівень нашого сьогоднішнього господарста, мислення і керівництва: брати мільйони валюти, щоб зі своїм г..мном розібратися. П****, а не країна.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #4 стабилизец 25.01.2015 12:51
Не получилось сдаться за "долги" Фирташу, бум сдаваться банку. Хоть мытьем, хоть катанием, но все КП нада присебячить. :lol:
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+1 #3 Черкащанка 25.01.2015 11:50
Ще О..урич з Овчаренком ненаїлися? А депутати їх підкормлюють? То ж заставити таких депутатів і платити кредит а не заганяти черкащан у кабалу кредитну.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+3 #2 федор принципиальный 25.01.2015 11:07
Интересно,сколь ко окажется в кармане у алегича,незря он собирается в Европу,видимо за за своей частью.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+6 #1 Rapira 24.01.2015 14:41
Кабала ти моя,кабала!!!!!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100