реклама

реклама

Кадрова комісія Черкаської облдержадміністрації 30 січня рекомендувала голові ОДА Юрієві Ткаченку кандидатури на посади директорів двох департаментів.


Нагадаємо, 5 січня, кадрова комісія облдержадміністрації так і не змогла зібратися.

На початку сьогоднішнього засідання розглянули єдину наявну кандидатуру на посаду директора департаменту економічного розвитку і торгівлі ОДА – нинішнього в.о. директора Романа Карманніка. Оскільки чоловік уже майже рік успішно керує департаментом, то його особливо не «допитували». Дізнавшись про найближчі плани роботи департаменту, розпитавши про перспективи його оптимізації, члени комісії вирішили підтримати кандидатуру молодого (1983 року народження), але вже досить досвідченого керівника.

Більш драматичним був розгляд кандидатур на посаду директора департаменту інвестиційно-інноваційної політики та зовнішньоекономічних зв’язків ОДА. Станом на сьогоднішній ранок таких кандидатур було дві.

Першим заслухали банківського працівника Віталія Хилю. Віталій Володимирович закінчив Інститут міжнародних відносин КНУ, Дипломатичну академію при МЗС, свого часу вже очолював обласний відділ зовнішньоекономічної та інвестиційної діяльності, відтак працював на керівних посадах у низці банків. У роботі департаменту, який збирається очолити, виділяє три пріоритетні напрямки. Перший – інвестиційна діяльність (для цього на сайті департаменту буде розміщено чіткі переліки вільних ділянок, виробничих та офісних приміщень тощо, відбуватиметься робота з інвесторами, поширюватиметься інформація про область на різних сайтах тощо). Другий – зовнішньоекономічна діяльність (допомога експортерам, співпраця з диппредставництвами). Третя – туристична діяльність.

Другим претендентом став Сергій Даниленко, старший викладач кафедри фінансів, обліку і аудиту Черкаської філії Європейського університету. Сергій Миколайович виступив із ґрунтовною доповіддю про перспективи інвестиційної та інноваційної роботи в області. При цьому особливо наголошував на тому, що «ліберальна модель економіки себе відпрацювала», і нині необхідне посилення державного регулювання з поверненням держплану. Своєрідним «коником» Сергія Даниленка є біоенергетика, якою він предметно займався як науковець і з якою пов’язує інноваційні та інвестиційні перспективи Черкащини.

Коли обидва претенденти закінчили свої виступи, стало очевидно, що в панові Хилі члени комісії побачили «практика», а в панові Даниленку – теоретика. А оскільки «нині – час антикризових рішень», то більшість віддала перевагу саме практику. Віталій Хиля отримав 10 голосів «за» (1 – «проти» і 1 – «утримався»), а Сергій Даниленко – 2 голоси «за» (4 – «проти» і 6 – «утрималися»). Таким чином, голові ОДА рекомендовано призначити на посаду директора департаменту саме Віталія Хилю.

Разом із тим, члени комісії прийняти й «соломонове» рішення – рекомендувати Віталію Володимировичу, якщо його буде призначено, взяти Даниленка собі заступником.

Більш ніж півторагодинне засідання комісії завершилося своєрідним «холодним душем» від начальника кадрового та правового забезпечення апарату ОДА Миколи Боковні. Він порадив членам комісії ставитися до свого вибору спокійніше, адже попереду – рішення голови ОДА й затвердження кандидатури в профільному міністерстві.

Ще відвертішим був заступник голови ОДА, керівник кадрової комісії Віталій Коваль:

– Ми ухвалили рішення, ми подамо, – зазначив пан Коваль. – Але, як показує практика, в міністерстві воно може лежати місяцями, без жодної аргументації (такого затягування, – ред.).

Отже, засідання комісії залишило після себе запитання: навіщо всі ці кадрові комісії, багатомісячні узгодження в міністерстві тощо, якщо роботою новопризначених директорів департаментів усе одно керуватиме голова ОДА, і питатимуть також саме з нього?

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+3 #6 Микита 30.01.2015 21:01
Проскурня оцінює акторські здібності персонажів кадрового спектаклю
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+2 #5 ляля 30.01.2015 19:49
Дві голови департаменту, та сам голова - то скільки це буде взагалі, при умові коли операція з головами над полем влади не аддитивна? Що скаже сам "дисссертант"?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+3 #4 Експерт 30.01.2015 19:28
Комісії - для надування щік Коваля :eek: . За кадри має відповідати губернатор. Але чомусь - переляканий і терпить цю профанацію. Попередники так не робили. Боягуз!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+6 #3 marko 30.01.2015 18:27
Цікаво, що практик ХИЛЯ нічого нового не запропонував. Все що він озвучив і без нього сьогодні робиться!Може він не в курсах, що на їх офіційному сайті є база даних вільних ділянок, виробничих та офісних приміщень!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+13 #2 Швейк 30.01.2015 16:28
Матерь Божья.Вершители судеб: Проскурня, Рекун и Коваль - венценосный крэг
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+9 #1 Жити по новому 30.01.2015 16:21
ДЕЦЕНТРАЦІЗАЦІЯ ПОВНИМ ХОДОМ....ТРЕБА МІСЯЦЬ ПОЧЕКАТИ,МОЖЕ НЕ ВСІ СВАТИ,КУМИ(ДАЛЕ КІ І ДУЖЕ ДАЛЕКІ),РОШЕНЩІ КИ,ЇХ ДРУЗІ ТА КУМИ НЕ ПРАЦЕВЛАШТОВАНІ ,МОЖЕ КОМУСЬ 18-ТЬ ТІЛЬКИ ВЛІТКУ,ТО КРІСЛА МАЮТЬ ПОЧЕКАТИ,А МОЖЕ "ЧЕСНИЙ" ТЕНДЕР,РОЗПРОДА Ж МІСЦЬ ТРИВАЄ..
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100