Конкурс на ремонт Другої дитячої поліклініки Черкас виграла фірма, яка подала на тендер неправдиві відомості про себе, повідомила під час сьогоднішньої сесії міськради депутат Інна Кукуленко-Лук’янець.


Інна Володимирівна подала депутатський запит від імені постійної комісії міськради, яка опікується охороною здоров’я. Запит підтримало 50 депутатів.

У січні члени постійної комісії зацікавилися ПП «Техбуднагляд», яке виграло тендер на ремонт поліклініки. Комісія надала офіційний запит «Техбуднагляду» з проханням надати інформацію про своє підприємство. Документи були надані, але за вказаною фактичною адресою по вул. Корольова, 1 фірми не виявилося.

Було зроблено депутатський запит до ГУ Державної фіскальної служби в Черкаської області. У відповіді йшлося про те, що на підприємстві відсутні основні засоби та власні транспортні засоби. Також було виявлено розбіжності щодо кількості штатних працівників. Згідно з документами, які вони надали комісії, там числиться 13 осіб, а за даними фіскальної служби числиться всього 3 штатні працівники.

– Але найбільший сумнів викликає от що. ПП «Техбуднагляд» надало позитивний відгук на виконані роботи в дитячому садку «Білочка» Канівського району, а відповідно до інформації, наданої фіскальною службою, ПП «Техбуднагляд» не брало участь у конкурсних торгах на здійснення державних закупівель у 2014 році, – зазначила пані Кукуленко-Лук’янець.

Враховуючи викладене, депутати просять міського голову провести службове розслідування стосовно роботи тендерного комітету, перевірки достовірності документів, що подаються на конкурс, і в разі виявлення порушень вжити заходів згідно з чинним законодавством України.

– Коли я була поза депутатським корпусом, мені завжди здавалося, що ставлення до бюджетних коштів, до тендерів дуже відповідальне й серйозне. Насправді такої халатності я навіть не очікувала. Думаю, кожен із нас, депутатів, якби робив ремонт у своїй квартирі (я не кажу про 1 мільйон 800 тисяч гривень, які планувалися на ремонт поліклініки), ніколи б не взяв для цього такої фірми! – наголосила Інна Володимирівна. – Я розумію, що долар піднявся, і ніякого ремонту в поліклініці вже не буде. Але мова про те, щоб тендерний комітет хоча б перевіряв ті документи, які подаються на конкурс.

реклама

Коментарі  

 
0 #6 Патріот 28.02.2015 00:34
Цитую гаврилов:
все просто, Технобуднагляд, это вывеска, дальше деньги пойдут на субподрядчика - фиктивную фирму, снимутся налом, за него наймутся шабашники, разницу в карман, и без всяких налогов освоят денежки...

Як зазвичай. Ніби це перша оборудка такого роду в Черкасах...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #5 Обаба 27.02.2015 11:07
А далі, очевидно, буде використовувати ся накатана СХЕМКА, яка гідна колекції в мемуарах Одарича. По пунктикам (пропускаємо стадію виграного чергового тендера).
1. Дискредитація проекту. Замовнику "впарюється" ,що погоджений і затверджений проект-це «повна фігня» (для цього можна використати сумнівну з правової точки зору нову експертиза) .
2. «Віджим» авторських прав. Підрядна організація домагається від проектної організації відмовитися від авторських прав, а замовнику передати їх своїй фірмі, яка коригує проект, розробляє новий кошторис більший в рази початкового, заявленого на тендері.
3. «Віджим» бюджетних «бабок». Депутат на букву "Х" через міську раду «пробиває» нове фінансування для фірми своєї дружини уже без тендерів.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+6 #4 гаврилов 27.02.2015 10:42
все просто, Технобуднагляд, это вывеска, дальше деньги пойдут на субподрядчика - фиктивную фирму, снимутся налом, за него наймутся шабашники, разницу в карман, и без всяких налогов освоят денежки...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+2 #3 Орися 27.02.2015 09:41
та, оббілують бюджет як вовк білочку.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+6 #2 О.ЧУПРИНА 27.02.2015 01:27
Керівника тендерного комітету давно потрібно було звільнити та віддати під суд.Таке миршаве,а цинічно дурить всі Черкаси.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+2 #1 Serg 26.02.2015 23:10
Тендерному выдать за плодотворную работу премии в размере месячной зарплаты! Или по джипу выдать. А лучше вовсе разогнать, слишком много нареканий на них.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100