Голова Черкаської облдержадміністрації у своєму дописі на «Фейсбуці», пославшись на письменника Семена Скляренка, зазначив, що, цілком можливо, князь Володимир Великий народився на Черкащині.

«У Росії ніяк не припинять обурюватися з приводу того, що Президент України Петро Порошенко підписав Указ про вшанування пам’яті князя Київського Володимира Великого у зв`язку з 1000-ю річницею його упокоєння. Найбільш гнівна риторика Москви присвячена тому, що Володимир Великий начебто не має ніякого відношення до України. Дивне твердження, якщо урахувати, що він був сином КИЇВСЬКОГО князя Святослава і дружини його Малуші, родом з ЧЕРНІГІВЩИНИ. Київ і Чернігівщина – аж ніяк не чиїсь інші землі, аніж українські... Є декілька версій щодо того, де саме був літописний Будутин, де народився Володимир Великий. Славетний письменник, автор знаменитих історичних романів «Святослав» та «Володимир» Семен Скляренко був впевнений, що Будутин розташовувався на березі річки Рось, поруч з Межирічем, Гутою, Хмільною, поруч княжого Родня, що був неподалік від Канева сучасної ЧЕРКАЩИНИ...»

Крім того, Юрій Ткаченко нагадує, що княжий тризуб Володимира Великого – в гербі України, «держави зі столицею у тому ж Києві, звідки князь Володимир Великий «зібрав» усі роздроблені землі докупи і поставив Русь-Україну в один ряд з найпотужнішими державами тогочасної Європи. Переконаний: наш тризуб, з його славним минулим матиме і славне майбутнє!»

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
-3 #16 Віщун 02.03.2015 22:06
Святослав наш князь, бо поклонявся рідним богам, а Володимира московини можуть собі забирати з усіма його церквами і хрестами
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-4 #15 A 02.03.2015 21:32
А як на мене, то нехай би забирали собі того великого ЗРАДНИКА віри дідів-прадідів, який чужинську єврейську релігію насаджував силою рідну віру зрадивши і сплюндрувавши. Саме з волі володьки-зрадника пішло велике зло на Святій Русі - чорноризники, котрі всіх рабами обзивають і рабську психологію насаджують, а царську владу за божий промисел видають... А тепер ще один бандюган з таким же іменем землі Святої Руси захотів.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+3 #14 незнайка 02.03.2015 20:37
по второмму кольцу обьездной дороги возле Золотоноши ехать невозможно Ответственного за состояние дороги прызначав персонально ПРЫСИДАЛЬНЫК Это уже не прыпущення а утверждение
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-5 #13 Тася 02.03.2015 19:45
Ткаченко,помовч ,бо Путяра після твоєї інфи і Черкаси до руськамира(або пуськамира) запише... :-*
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+3 #12 Дас ист историк 02.03.2015 19:06
Указ по чествовованию 1000-летия издали два президента - и Порошенко, и Путин. На самом деле, никому даже доказывать ничего нельзя относительно того, что история Киева на две головы выше московской. Но не посмотрит ли после этого Европа на Украину и РФ снова как на "одну страну", с общей историей? По-моему, украинским историкам, журналистам и власть имущим нужно в срочном порядке отодвинуть Россию от Украины подальше, четко указав Москве ее место если уж не в настоящем, то хоть в прошлом.
Вспомните "Брат-2" и фразу:"Вы нам еще за Севастополь ответите!" А мы Эрефии почему-то стесняемься напомнить даже то, как московскую солдатню под Конотопом наши козаки на саблях вертели! Это как раз наша риторика должна быть гневной - хватит России тырить нашу историю!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+2 #11 Антирашист 02.03.2015 18:45
Цитую Ukr:
Скляренко був класним у темі історичних творів. Тільки Путін навряд щось читав, окромя "Майн кампф" і "Краткій курс ВКПб"

Путін - більш істЕрик, аніж істОрик, але ж і кегебіст, а в Вищій Школі КГБ історію вивчали дуже добре. Просто знов-таки як кегебіст, Путін добре знає, що якщо події минулого не перебрехать на користь Росії, то по "старшинству" і ролі Рассєї в історії її треба називати "Малоукраїною" :lol:
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+2 #10 Чукча 02.03.2015 18:24
Цитую S.Б.:
Князь Юрій, хоча і не народився на Черкащині, але є засновником будівництва в Черкаських поселеннях початку 21 століття - тандирів.

не тандирів а лавашних бочок
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+4 #9 Ukr 02.03.2015 17:48
Скляренко був класним у темі історичних творів. Тільки Путін навряд щось читав, окромя "Майн кампф" і "Краткій курс ВКПб"
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+4 #8 Вжесь 02.03.2015 17:34
романи Скляренка цікаві і повчальні. мабуть путін прочитав перед сном і зявилась нова ідея. ну нехай потішаться. краще з Америкою хай поспорять, хто перший на Місяці побував і хто на Марсі першим буде- достойна суперечка для цих часів.........
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-1 #7 Червоне Мiцне 02.03.2015 17:14
Так так народився у БОГОДУХIВЦI
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100