«У самому приміщенні музею Шевченка – немає проблем. Є проблема у прибудовах, а конкретніше – у виставкових залах №1,2. Там мокрі стіни. Потекла гідроізоляція», – повідомив сьогодні в коментарі «Прочерку» екс-мер Канева, а нині директор Шевченківського заповідника Василь Коломієць.

Однак Василь Васильович зазначає, що проблеми з гідроізоляцією в прибудовах були відомі ще торік восени. Однак їх не можна було усунути взимку, адже відповідні роботи потрібно виконувати за плюсової температури.

Президент на відкритті відремонтованого канівського музею. Серпень 2010-го року

Президент на відкритті відремонтованого канівського музею. Серпень 2010-го року

– Які ще наслідки негоди? Впало одне дерево – сосна. Зачепило краєм підстанцію, але дах будівлі витримав. Навіть латати не довелося. Але після цього ми вирішили вирізати сухостій навколо підстанції. Проблема лише в тому, щоб зробити це на території заповідника, потрібні дозволи. Вже маємо дозвіл управління екології. Тож очищаємо територію навколо будівлі. А взагалі, стихія в Каневі не була настільки грізною, як в Черкасах. У нас дощ був менший, – зазначив «Прочерку» Василь Коломієць.

Інформацію джерел «kaniv.net» про те, що стан музею після дощу різко погіршився, Василь Коломієць не підтверджує.

Від "Прочерку". Оновлений музей Шевченка у Каневі, який реставрували довгих сім років, торік у серпні урочисто відкрив Президент України Віктор Янукович. Реконструкцію музею супроводжували палкі дискусії навколо його експозиції. Збудовану видатним українським художником та архітектором Василем Кричевським будівлю переінакшила подруга Віктора Януковича Лариса Скорик, яка без конкурсу стала очільницею реставраційних робіт. Загальна вартість реконструкції музею Шевченка та Національного Шевченківського заповідника - 96 мільйонів 452 тисячі гривень.

реклама

Коментарі  

 
+9 #3 Аркадій 07.07.2011 12:40
Музею немає,є мавзолей каміняці.
Шкода,музей був,але не стало.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+8 #2 Краєзнавець 07.07.2011 12:03
Менше красти треба було - тоді б дахи не текли.. :P :P
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+8 #1 Лаврін 07.07.2011 11:31
Яка реставраторша, така і якість роботи ;-)
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100