Суддя Апеляційного суду Черкаської області Сергій Бондаренко заявив про тривалі та систематичні втручання керівництва цього суду в його роботу як судді.

Фото: Микола Мирний. Центр інформації про права людини

Фото: Микола Мирний. Центр інформації про права людини


Про це сам суддя детально розповів під час судового засідання в Олександрівському районному суді Кіровоградської області, повідомляє кореспондент Центру інформації про права людини із зали судового засідання.

Суд в селищі Олександрівка розглядав скаргу Сергія Бондаренка на постанову прокуратури Черкаської області про закриття кримінального провадження за ч. 2 ст. 376 КК України (незаконне втручання в роботу автоматизованої системи документообігу суду, вчинене за попередньою змовою групою осіб).

За словами судді Бондаренка, голова Апеляційного суду Черкаської області Володимир Бабенко здійснював тиск на нього щодо прийняття неправосудного рішення у справі ПАТ "Азот" до Яшан О.О. про виселення із службового приміщення.

"Голова суду Бабенко викликав мене у службовий кабінет і сказав, що судове рішення повинно бути ухвалене на користь ПАТ "Азот", мотивуючи тим, що ПАТ "Азот" надасть суду для святкування дня суду безкоштовно приміщення Палацу дружби народів. Я нічого не відповів і повернувся у службовий кабінет", - розповів Сергій Бондаренко.

По тому, як суддя ухвалив рішення, він отримав погрози з боку голови суду, які, за словами Сергія Бондаренка, випадково були зафіксовані звукозаписуючим пристроєм. Прокуратура не прийняла цей доказ. Після того, як суддя Бондаренко висловив окрему думку в рішенні по справі за апеляційною скаргою прокуратури Черкаської області та СБУ проти ТОВ "Канівське лівобережне мисливське господарство" щодо звільнення майна з-під арешту, 11 вересня 2014 року невідомі спалили автомобіль судді. Сергій Бондаренко повідомив про стеження за ним під його квартирою, зауваживши, що адреса його проживання є лише у суду. Окрім цього, за його словами, йому не затверджувався помічник судді, не реєструвалися заяви, запити, доповідні і не надавалися відпускні дні в повному обсязі.

Адвокат судді Олексій Чубин звернув увагу слідчого судді на те, що прокуратура не перевірила факт належності до ПАТ "Азот" автомобіля, на якому регулярно їздив голова суду Володимир Бабенко. Адвокат називає розслідування справи необ’єктивним і неповним.

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+5 #9 знає правду 25.03.2015 18:58
певно хлопці щось не поділили і Бондаренко вирішив інформаційно атакувати, а тому і сприймається у ролі жертви...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+4 #8 Ф..... Алла 25.03.2015 14:49
Цитую Черкащанин:
Бабенко скромняга ездин на новой Кемри с личным водителем СА 9955

Ходять чутки, що судді скинулися Бабенко на нову машину Тойоту Кемрі, коли він став головою апеляційного суду. Може, і видумують. Але нехай Бабенко тепер розкаже про те, де він взяв нову дорогу машину з водієм, коли став головою суду, і на якій підставі він постійно паркується перед центральним входом до суду, що до нього жоден голова суду собі не дозволяв. А починав свій трудовий шлях Бабенко із посади фрезерувальника на радіозаводі. Судячи по манері вирішувати питання......................навіть у мантії та на високій керівній посаді залишився по суті робітником заводу. А гарне життя полюбляє. Цікаво, де навчаються діти судді Бабенко: в дорогих столичних вузах чи ззакордоном?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+4 #7 Патріот 25.03.2015 13:14
Думаю, що як один так і інший брали і не раз, але на разі варто звернути увагу, що один із них (Бондаренко) почав говорити публічно про тиск і тому подібне, що напевно може свідчити лиш про одне: або ж совість проснулась у Бондаренка і він надалі буде дійсно класним суддею, або Голова суду реально почав перегибати вже із тиском на суддів. Користі з моєї позиції мало кому, але я на стороні Бондаренка.(до речі, особисто в мене враження від Голови суду, як від судді, дуже далекі від позитивних, і вважаю, що йому як по управлінським функціям так і по судовому професіоналізму , наприклад до попереднього Голови суду, ще далеко-далеко).
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+16 #6 Небайдужий 25.03.2015 12:17
В українських судах відбувається вакханалія, судді відчуваючи повну безкарність приймають неправосудні рішення, причому навіть незважаючи на те, що ці рішення є явно незаконними.
Пора вже навести лад в судовій системі, причому для цього необхідно залучати представників громадськості і про результати перевірок інформувати населення.
Геть корупціонерів в суддівських мантіях із суду!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+6 #5 Черкащанин 25.03.2015 11:40
Цитую Пошливы:
Как предатели в коментах засветились!...

Какие предатели ? о чем ты ?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+10 #4 Пошливы 25.03.2015 11:17
Как предатели в коментах засветились!...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+29 #3 федя 25.03.2015 11:06
а подивіться на чому їздить Сергій Бондаренко , питання відпадуть. Скажу так: як ти Сергій з людьми чинив, так і з тобою чинять. Бумеранг.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+15 #2 Черкащанин 25.03.2015 10:55
Еще у Бабенка есть любимый племянник который работал в прокуратуре но потом был уволен за ........ а сейчас работает на ПАТ "Азот" юристом.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+16 #1 Черкащанин 25.03.2015 10:49
Бабенко скромняга ездин на новой Кемри с личным водителем СА 9955
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100