реклама

реклама

Психологи Черкаського міського центру соціальних служб для дітей, сім’ї та молоді провели для працівників Черкаського міського центру зайнятості тренінг на тему: «Професійне та емоційне вигорання». Така корекція емоційного стану особливо актуальна для людей, що повсякденно стикаються з особливою категорією клієнтів - тими, хто прибув з окупованих територій, а в перспективі – і з учасниками антитерористичної операції. Основам соціально-психологічної роботи з ними і навчали фахівців служби зайнятості.

Заняття розпочали з діагностики емоційного стану. Працівники центру соціальних служб дали ряд практичних індивідуальних порад, поділилися способами емоційного розвантаження та психологічного захисту.

Учасники тренінгу розповідали про емоційні виклики на роботі, психологічні труднощі та особистий досвід їх подолання. «Тема емоційного вигорання є дійсно актуальною, оскільки протягом робочого дня спеціалісти мають великий потік людей, у кожного з них власні проблеми, і важко не включатися в їхню реальність. Трапляється, що перейнявшись чужою проблемою, продовжуємо думати про цю людину вдома. Тому потрібні техніки переключання та професійного відновлення», – розповіла директор Черкаського міського центру соціальних служб для дітей, сім’ї та молоді Тетяна Скляренко. За її словами, стрес на робочому місці є ключовим компонентом синдрому емоційного вигорання.

Тетяна Скляренко в рамках тренінгу провела майстер-клас, розповіла про практичні аспекти діяльності фахівців, які проводять прийом відвідувачів, продемонструвала презентацію «Емоційне вигорання».

«Усе в твоїх руках…» – саме до такої думки спільно дійшли учасники зустрічі. І кожен з них отримав можливість накопичити запас оптимізму і творчої наснаги, що є найкращим інструментом на шляху до подолання професійного та емоційного вигорання.

Про це інформують в Черкаському міському центрі зайнятості.

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100