Учора на сесії Черкаської міської ради після тривалого обговорення депутати затвердили Програму соціально-економічного і культурного розвитку м. Черкаси на 2015 рік в цілому з усіма озвученими на засіданні пропозиціями.

Також – відклали до наступної сесії міської ради розгляд бюджету розвитку. За це проголосували 33 міських обранці, проти висловились 13 та 5 – утримались.

Водночас депутати 46 голосами «за» заборонили директорам департаментів Черкаської міської ради (які є розпорядниками коштів) укладати угоди на виконання послуг чи закупівлю товарів допоки не буде затверджений бюджет розвитку.

Також міські обранці підтримали зміни до міського бюджету на 2015 рік, вилучивши з цього проекту рішення усі позиції в частині бюджету розвитку.

Виступаючи перед присутніми, директор департаменту фінансової політики Наталія Джуган наголосила на фінансовій колізії, яка утворилась після голосування за ПСЕР.

– Депутати ухвалили Програму, яка не забезпечена фінансами. Оскільки численні пропозиції депутатів, які додатково були включені у проект ПСЕР, не мають жодного фінансового підкріплення. Тож нинішній проект бюджету розвитку, який виносився на сесію, абсолютно не відповідає тому, що ви ухвалили. А отже – потребує кардинального допрацювання, – зауважила Наталія Володимирівна.

Радше за все, певних змін зазнає і вже затверджена Програма соціально-економічного і культурного розвитку м. Черкаси на 2015 рік. Оскільки ресурс бюджету розвитку – обмежений. Тож реалізувати фактично проголосований ПСЕР з усіма додатковими пропозиціями, яких – сотні, навряд чи вдасться.

Тому наступним кроком, який учора на сесії озвучували депутати та представники громадськості, стане повторне детальне обговорення ПСЕР та бюджету розвитку. Це потрібно, аби визначитись з пріоритетністю напрямків, які фінансуватимуться з міського бюджету в межах існуючого обсягу бюджету розвитку.

Після цього – проект рішення щодо внесення відповідних змін до ПСЕР, а також опрацьований варіант бюджету розвитку знову виноситиметься на розгляд сесії міської ради, зазначають у прес-службі Черкаського МВК.

реклама

Коментарі  

 
+3 #5 Фонтан 11.04.2015 05:52
Дежавю!
Знову розтягнуть між собою ресурс решалові.Знову кинуть кошти одним тим самим,що й так купаються в грошах.
Іншим-хіба що проектні роботи з наступним забуттям.
Як би на наступних виборах скоротити цих популістів до 15-25 депутатів ?
А мо ще й менше. Менше б було узаконених дерибанщиків.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+4 #4 oleg 10.04.2015 16:13
з цього всього можна сказати, що в Черкасах фактично "двовластвие". Є група депутатів "решал" на чолі з Радуцьким, які фактично кинули громадскість в останній момент і показали себе у всій красі. Опрацьований з громадськістю і проголосований на виконавчому комітеті проект ПСЕРУ позбавив багатьох депутатів можливості купівлі виборців за допомогою грошей з бюджету розвитку. Розуміючи це ці депутати на чолі з Радуцьким прокрутили схему в останній момент і включили назад всі проекти, які були відхилені на громадських слуханнях. Цим депутатам (які голосували за внесення поправок в останній момент) насправді начхати на місто їм головне щоб восени стати знову депутатами ну і по дорозі відмити бабла з своїх проектів.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+5 #3 Nazar 10.04.2015 12:28
Програма соціально-економічного і культурного розвитку в нормальних містах затверджується на 5 або 10 років в якій відображуються основні пріоритети розвитку міста, а бюджет приймають щорічно відповіднодо до пятирічної чи десятирічної програми!!! А в Черкасах це схоже на щорічний деребан бюджетних грошей або піар і купівлю виборців перед виборами!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+8 #2 Черкаси 10.04.2015 12:18
МОДЕРНІЗАЦІЯ КОТЛІВ ОПАЛЕННЯ,УТЕПЛЕ ННЯ БУДИНКІВ,ДОРОГИ !!!! (МОЖНО КУПИТИ МАЖЕРИТАРЩІКАМ ПЕРЕНОСНУ ГОЙДАЛКУ,ХАЙ НОСЯТЬ ЇЇ ПО ОКРУГАМ,ЗАДРАЛИ ПІАРИТИСЬ ЗА МІСЬКІ КОШТИ)
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+4 #1 незнайка 10.04.2015 10:36
Время-деньги Время потратили а денег как не было-так они и за вчера ниоткуда не взялись Из каких денег оплачивается говорильня этих людей и содержание помешения где они на сходки собираются-вроде бы уже потеплело ИДИТЕ НА СВЕЖИЙ ВОЗДУХ-это туда же
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100