Річницю перепоховання Тараса Шевченка музей його імені в Каневі зустрічатиме знову оновленим.


До нього поволі повертають український дух, той, який панував у канівському музеї до скандальної реконструкції за часів президента Януковича.


Перебудова музею у свій час викликала обурення у громадськості. Авторка проекту, архітектор Лариса Скорик переінакшила його до непізнаваності.

– Фактично були знищені всі мистецькі рішення архітектора Василя Кричевського, – зауважує голова Черкаської облдержадміністрації Юрій Ткаченко. – Звідси зникли і наші традиції, і наша культура. У березні, будучи в музеї із першим заступником міністра культури України, ми вирішили, що треба повертати музею його втрачене «обличчя». Про це клопоче і громада.

Обласний керманич оглянув музей, будучи з робочою поїздкою на Канівщині. Роботи тут тривають уже кілька місяців. У музеї саме відновлюють вітраж, уже змінили експозицію у вестибюлі. До 22 травня намагатимуться встигнути розкрити стелю із розписами за ескізами Кричевського. А побіля музею вже реставрували хрест, який стояв на могилі Кобзаря до 1923 року, зазначають у прес-службі Черкаської ОДА.

– Це все першочергові роботи, які ми можемо виконати власними силами та за свої кошти, – розповідає в.о. генерального директора Шевченківського національного заповідника Мар’ян Піняк. – На щастя, вже маємо й кількох меценатів. Планів ще багато. І їхню часткову реалізацію відвідувачі музею уже зможуть побачити на річницю перепоховання Тараса Шевченка.

реклама

Коментарі  

 
+2 #8 Баба Параска 2 17.05.2015 15:40
Цитую ЛВВ:
Керманичі, ну посадіть же кого-небуть за розтрату грошей. Хоча б ту ж Скорик, хоча б на неділю у тюрму.

Чичас не до тюрем, чичас надо бабло рубать чи косить, як там. Дорог немає, школи закриваються, у лікарнях 2 гривни в день на харчування, а тут 4 мільйони на парк Холодний Яр, мійльон на переробку музею... а чо не жалко
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+5 #7 2015 17.05.2015 09:59
Щось не чути з цього приводу реакції відомого державного ГУМаНітарія, славного земляка і великого патріота Черкащини Томенка.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+9 #6 смс 16.05.2015 09:17
Лариса Скорик була серед тих, хто створив при Януковичу систему неймовірних штрафів для архітекторів за незначні порушення. Тепер нехай вона сплатить штраф ,як мінімум 100 000.грн(який сама придумала) і відповідає перед прокуратурою про те ,як вона отримала це замовлення (мабуть ,не без участі Герман) ,за неефективне використання державних коштів.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+8 #5 Фонтан 16.05.2015 07:17
Це свята справа,бо та Скорик зробила з музею комп'ютерну кімнату,бездушн у та пусту.
Практично,музею не було,були стіни і стеля.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+2 #4 стабилизец 16.05.2015 02:30
ага, наши губернаторы спать не могут, пока это многострадальны й музэй не обновят. особенно приятная новость для тех, кто собирает деньги на ато или на чье то лечение. куда выбрасываются деньги.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+2 #3 Цензор 16.05.2015 00:38
З жиру бісяться. Побудували нікому непотрібний Колос, утримання якого обтяжливе для бюджету та не має суспільного запиту. Нехай опублікують кількість відвідувачів та надходжень від них. Цікаво також знати обсяги державного фінансування. Слід врахувати, що значна частина відвідувачів музею потрапила туди під адміністративни м примусом.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+11 #2 ЛВВ 15.05.2015 20:29
Керманичі, ну посадіть же кого-небуть за розтрату грошей. Хоча б ту ж Скорик, хоча б на неділю у тюрму.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+6 #1 Черкащанин 15.05.2015 20:19
Добру справу роблять. А Яниковій "архітекторці" Скорик - нехай гикнеться!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100