Голова Черкаської облдеражадміністрації Юрій Ткаченко на колегіях у Золотоніському та Драбівському районах закликав виважено ставитися до об’єднання громад, де саме розглядали ці питання.

Спілкування минуло конструктивно, зазначають у прес-службі Черкаської ОДА.

У Золотоніському районі вже змоделювали п’ять об’єднаних громад, у Драбівському – на дві менше. Розробники презентували їх на колегіях. А заодно розповіли, які вигоди матимуть об’єднані громади. У створених моделей є як прибічники, так і опоненти. Останні наголошують: така реформа нині не часі. Мовляв, треба починати з іншого, та й у людей по селах бракує ще інформації, звідси й опір.

– Ми не повинні відразу говорити категоричне «ні» об’єднанню громад, – наголошує голова Черкаської ОДА. – До цього питання слід підійти прагматично. Потреба в такій реформі в Україні назріла вже давно. І жителі невеликих сіл це розуміють краще за інших. Там немає ресурсу на життєдіяльність населеного пункту – розбиті дороги, неустатковані ФАПи тощо. Натомість, об’єднавшись, громади отримають від держави додаткове фінансування і будуть самі господарями на своїх територіях. Покращати від цієї реформи має не голові райради чи сільради, а звичайному жителю.


Моделі об’єднання громад, за урядовою методикою, вже розроблені в усіх районах області. Їх публічно презентували в Будинку рад. На четверговій сесії депутати обласної ради вирішуватимуть, чи схвалювати перспективний план об'єднання громад.

– Ці моделі, як і перспективний план – не догма, – наголошує Юрій Ткаченко. – Це радше «коридор для діалогу», відправна точка для подальшої роботи. Тому що опісля ухвалення перспективного плану слідує його місячне обговорення у громадах. Бо саме їм вирішувати остаточно. Об'єднання ж добровільне! Якщо зараз, приміром, у Золотоніському районі визначено 5 об’єднаних громад, то, врешті, може бути й 6-7 або навпаки менше. Це вже опісля цього обговорення. Місцевим жителям же видніше. В області триватиме широка роз’яснювальна кампанія. Для цього тут створено Офіс реформ, як і скрізь по Україні.


Обласний керманич закликав громади активно формулювати свої пропозиції задля ефективного об'єднання. Їх обіцяє спрямовувати до Кабміну та Верховної Ради України.

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+5 #4 Українка 28.05.2015 15:22
А в людей простих спитали, чи хочуть вони того?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+1 #3 стабилизец 28.05.2015 12:16
в свое время матюгаемый всеми пан азиров запретил подобного рода деньгоотмывател ьные шарашки - бюро, карридоры, офисы и прочая крючкотворы с громкими наименованиями, которые фактически дублируют функции уже имеющихся отделов исполнительной власти. машина времени таки существует :-*
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+5 #2   28.05.2015 09:48
Залишається сподіватись, що "Офіс реформ", було не просто створено, як і по всій Україні, а саме - створено серед перших. Як і добудова своїх фортифікацій на Сході. Попереду вибори його Генерального Секретаря!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+6 #1 СЕЛЯНИН 28.05.2015 08:35
ТАК я и поверил ПРЫСИДАЛЬНЫКУ что назначенная ним Нетовкина будет в Киеве рассказывать что в негазифицирован ном селе платить 20 проц ндс для возврата долгов за рос газ НЕПРАВИЛЬНО И НЕ ПО ЧЕСТНОМУ ПООТЖИМАЙСЯ САМ ПОКА У ВЛАСТИ
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100