До голови Черкаської обласної ради Валентини Коваленко під час робочої поїздки на Кам’янщину звернулися жителі села Ревівка, які вже кілька років потерпають від екологічного лиха.


Річка Тясмин, що протікає через населений пункт, перетворилася на справжнє болото. Вода не тільки неприємно виглядає і пахне. Від неї гинуть тварини і птахи, нечистоти потрапляють вже навіть у колодязі.


Причина такого жахливого стану Тясмину – у неочищених стоках, що потрапляють у воду внаслідок роботи РКП «Кам’янський водоканал». Очисні споруди підприємства вийшли з ладу, на їхній ремонт потрібно близько 5 мільйонів гривень, а ще 10 – потрібно для очищення річки.


У бюджеті району таких коштів просто немає. Камʼянчани сподіваються на підтримку держави – вже готують проектну документацію, щоб взяти участь у державній програмі «Чистий Дніпро». Просять не бути байдужими і обласну владу, адже Тясмин впадає у Дніпро, тож ця екологічна небезпека загрожує і іншим районам Черкащини, повідомляють у відділі інформаційного забезпечення та взаємодії із засобами масової інформації обласної ради.

– Ця ситуація потребує вивчення і негайного реагування. Ми не можемо залишити людей наодинці зі своїми проблемами. Тому я як голова обласної ради намагатимуся зробити усе від мене залежне, щоб подолати це екологічне лихо, а люди щоб отримали доступ до чистої води, – наголосила Валентина Коваленко.

реклама

Коментарі  

 
+6 #1 ЛВВ 10.06.2015 15:55
В цій країні будуть коли-небуть сажати за грати винних? Забирайте машини, хороми у винних, продавайте, ремонтуйте очисні споруди, чистіть річку, не тягніть гроші з бюджету!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100