Черкаські школи й дитсадки, медичні заклади, житлові будинки й підприємства обстежать на наявність у них пам’яток радянським діячам.

Перевірять на предмет того, чи не прославляють комуністичне й тоталітарне минуле і їхні назви. За це візьмуться профільні департаменти Черкаської міської ради.

Для того, щоб визначити перелік таких об’єктів, у них є тиждень.

Таке доручення департаментам міської ради дав голова комісії для визначення об’єктів, які підлягають обов’язковому демонтажу або перейменуванню відповідно до Закону України «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки», заступник міського голови Олександр Ільченко.

Разом із тим, члени цієї комісії розпочали вивчення усіх вулиць міста, аби виявити серед них із радянськими назвами, котрі слід перейменувати.

Загалом у Черкасах зареєстровано один бульвар, 208 вулиць, 9 площ, 179 провулків, три проїзди, один проспект та 12 узвозів. Як підкреслив під час установчого засідання комісії Олександр Ільченко, за попередніми підрахунками, до 160 об’єктів по місту підпадають під дію вказаного Закону.

– Своїм рішенням ми маємо взяти на себе відповідальність і сказати, що, на нашу думку, підлягає перейменуванню чи демонтажу, а що з пам’ятників є витвором мистецтва, – зауважує Олександр Анатолійович. – Після того, як ми визначимо об’єкти для перейменування, надамо свої пропозиції топонімічній комісії. На перелік тих назв, які варто змінювати, маємо вийти за два тижні.

Відповідно до вимог Закону, із завданням щодо демонтажу пам’ятників, пам’ятних знаків, присвячених особам, причетним до організації та здійснення Голодомору 1932-1933 років в Україні, політичних репресій, та особам, які обіймали керівні посади у комуністичній партії, вищих органах влади та управління СРСР, УРСР (УСРР), працівникам радянських органів державної безпеки, подіям, пов’язаним з діяльністю комуністичної партії тощо місцеві ради мають впоратися за шість місяців.

У іншому випадку рішення про перейменування чи демонтаж ухвалюватиме міський голова, видавши відповідне розпорядження, голова ОДА чи Кабінет Міністрів України (через постанову), зазначають у прес-службі Черкаського МВК.

реклама

Коментарі  

 
-3 #81 Бурсак 22.07.2015 19:55
Цитую Барсук:
[quote name="Бурсак"

Действительно. Скоро ведь Донецкая и Луганская области Украины на востоке будут граничить с Китаем, а не с рашкой - и наступит мир тогда у нас и не нужно будет опасаться того, что какой-то шакал опять что-то сворует.[/quote Зачем тебе восток? Мы в самом центре живем ) и порядочной жизни нам 1000 лет еще не видать (( Какое нам дело до тех полян, древлян, хазар ? У них свое корыто, у нас - свое. Раньше надо было думать- когда сами захотели новую жисть устроить )-устроили ?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+1 #80 Барсук 22.07.2015 17:28
Цитую Бурсак:
Это стадное желание "метить " - идет с доисторических времен, когда охотились на мамонтов и боялись нехватки пищи для племени- отгоняли чужаков. Ну уж в 21 веке стыдно гонять друг друга по небольшой территории и строить границы ))

Действительно. Скоро ведь Донецкая и Луганская области Украины на востоке будут граничить с Китаем, а не с рашкой - и наступит мир тогда у нас и не нужно будет опасаться того, что какой-то шакал опять что-то сворует.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #79 Бурсак 22.07.2015 17:14
Цитую Русь не Россия:
Ватник по кличке "свий"! Будь вежливей в беседе - и я не скажу, куда тебе нужно идти.
Хотя уверен, что у Путина ты не хуже Кабаевой на шпагат садишься ;-)

Ой, не завидуй Алюське!)) Путик на тебя и не позарится ))) :D :D :D
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #78 Бурсак 22.07.2015 17:12
Цитую Ukr:
Цитую алина:

Чергова демонстрація ватної безмоглості: звинувачує українців у тому, що вони не достатньо християни, а само на Святого Володимира каже "Вовка". Зг...ньте, рашисти, з землі української - раз і назавжди!!!

Ну чего так бесноваться, если ты христианин !? Земля - одна на всех , планета маленькая ) И не нужно метить территорию , подняв ножку ) Каждый может жить где пожелает и не тебе,перунов сыну, учить кому где жить. Это стадное желание "метить " - идет с доисторических времен, когда охотились на мамонтов и боялись нехватки пищи для племени- отгоняли чужаков. Ну уж в 21 веке стыдно гонять друг друга по небольшой территории и строить границы )) :lol:
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+5 #77 свій 21.07.2015 10:01
Цитую алина:
[quote name="Русь не Россия"]Ватник по кличке "свий"! Будь вежливей в беседе - и я не скажу, куда тебе нужно идти.
Хотя уверен, что у Путина ты не хуже Кабаевой на шпагат садишься ;-)[/quot Уже и Кабаеву - .... сюда приплели )))

На жаль помилився в Вас. З такою людиною що впдобляється бабі базарній, спілкуватись нецікаво. Шкода що й дітей своїх навчите бризкати слиною нерозуміючи сутності проблеми, яку вам вживили в мозок ваші кукловоди з допомою на перший погляд примитивного пульта під назвою телевізор.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+4 #76 Ukr 21.07.2015 09:48
Цитую алина:
Вовка перенес вилку, а раньше ели трезубой вилкой. Знак ентот - монгольский. Крестила Русь - княгиня Ольга (Хельга) . Да видать жители Поднепровья никак не могут избавиться от своих богов- Перуна и иже с ним...Не дало благих всходов христианство на этих землях... лопочи-не лопочи, парубок ))

Чергова демонстрація ватної безмоглості: звинувачує українців у тому, що вони не достатньо християни, а само на Святого Володимира каже "Вовка". Зг...ньте, рашисти, з землі української - раз і назавжди!!!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-1 #75 Митрофанушка 20.07.2015 23:08
Цитую ::::
Гиблое место - в эту тему будут регулярно лезть гнилые ватники типи "Явтуха" - с некрофильскими рассказками и агитированием за возвращение совка :-x
У таких нет каникул или отпуска - они будут стонать на форуме денно и нощно. Единственное спасение от таких - осиновый кол в их идеологию и взмах серпом да молотом ниже их пояса. Это еще одно подтверждение: Украина не может останавливаться в процедуре посылания Москвы .. ...
ДЕКОММУНИЗАЦИИ БЫТЬ!
Деротизацию тебе надо провести , труженик ты наш, форУмный )
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-4 #74 алина 20.07.2015 23:02
Цитую ІстЕричці:
Цитую алина:
Орла не вкрали ), iстерик, а через Вiзантiю перенесли христианську релiгiю до Киевськоi Русi та й знак Орла- 2 голови, 1-дивиться на Схiд, друга- на Захiд.

Про що ти лопочеш, жіночко? У Володимира Великого, який "переніс християнство до Русі", княжим знаком був тризуб, аж ніяк не твоя курка. Це тобі Кисельов із зомбоящика побрехеньки розказав про "Русь ізначальную" - від Москви болотної, а не від Києва стольного?

Icтерику:-- Это в твоей фантазии Вовка перенес вилку, а раньше ели трезубой вилкой. Знак ентот - монгольский. Крестила Русь - княгиня Ольга (Хельга) . Да видать жители Поднепровья никак не могут избавиться от своих богов- Перуна и иже с ним...Не дало благих всходов христианство на этих землях... лопочи-не лопочи, парубок ))
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-7 #73 алина 20.07.2015 22:55
[quote name="Русь не Россия"]Ватник по кличке "свий"! Будь вежливей в беседе - и я не скажу, куда тебе нужно идти.
Хотя уверен, что у Путина ты не хуже Кабаевой на шпагат садишься ;-)[/quot Уже и Кабаеву - .... сюда приплели )))
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-8 #72 алина 20.07.2015 22:52
Цитата:
Судя по уровню "интеллекта", сама Кабаева пожаловала на форум? :lol: Алинка, а ты что - в школе не проходила историю Византии, двухглавая курица-мутант которой глазела по сторонам по причине развала Римской империи на две части? Слямзив курицу у Византии, предки нынешних рашистов надеялись на то, что под хвостом у этой курицы и их несчастное подобие империи заработает славу нового Рима. Позабыли просто поговорку:"Цезарю - цезарево, а быку - быково". Вот и быкуют до сих пор, несчастные.
Сколько бы "Рим" не размахивал кадуцеем- не взлететь ему по уровню интеллекта до Рашки )))
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100