"Я пропонувала міському голові організувати Співоче поле"

"Я пропонувала міському голові організувати Співоче поле"

Повернення історичної пам’яті, а не «безкоштовний борщ і 100 грам» має бути головним на святі Дня незалежності, вважає заступник міського голови, депутат обласної ради Любов Майборода.

- Це добре, що міська влада поставила завдання відзначити День незалежності як найбільше свято. Але виникають сумніви щодо реалізації. Не хотілося б, щоб свято перетворилося на роздачу борщу з яловичих хвостів. Вважаю, що це приниження національної гідності. Важливо показати, як здобувалася ця незалежність. Згадати тих, хто боровся за неї і 300 років тому і 20. Я пам’ятаю, як 20 років тому стояла на східцях біля облдержадміністрації разом з тодішнім міським головою Володимиром Соколовським і ми вітали черкащан зі здобуттям незалежності,  - розповідає «Прочерку» заступник мера з гуманітарних питань.

На думку Любові Майбороди, доцільно провести «круглі столи» за участю науковців, громадських діячів, письменників, повісити святкові біг-борди з портретами видатних українців.

- Я пропонувала міському голові організувати Співоче поле. Колись була на такому дійстві в Естонії ще близько 20 років тому. Людям роздають тексти народних пісень, вони одягнені в національні костюми… Це просто надзвичайні враження… Нам також потрібно піднімати планку людської гідності, а не перетворювати свято в шлунково-кишкові задоволення.

Програма заходів, яку пропонує мерія, на думку Майбороди, не несе ніякого інтелектуального навантаження і нічим не відрізняється від будь-якого іншого свята. Та навіть вона не повинна затьмарювати величі події.

- Майборода, Одарич, Тулуб – це тимчасові явища, а незалежність маємо оберігати завжди, - вважає посадовець.

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
0 #7 Изя 27.07.2011 18:57
для "дед панас"
для "хобгоблин"

та вона то знає, їй би побалакати.

зы

мабут сама Майборода мынусуэ :lol:
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+5 #6 Участник 27.07.2011 14:34
А заливная рыба будет?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+6 #5 Галушка 27.07.2011 11:47
Може Радуцькому відкрити кафе-шантан "У Осі"? :P :P Він то кашу варе, то млинці пече, тепер ексклюзив "борщ з хвостів"? :lol: Одаричу сподобається -навіть премію збільшить :zzz
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #4 Хобгоблин 27.07.2011 11:45
Тю, то співи ж організовуватим уться, вна має знати!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-4 #3 Alex 27.07.2011 08:59
і знов PR, та кому думка ціэї майброди взагалі цікава?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-3 #2 дед панас 27.07.2011 08:42
А как понять тогда сообщение мерии?

"«Родзинкою» відзначення 20-річчя України стане конкурс на найкращий дизайн одягу чи зачіски в українському стилі.

Уперше в Україні відбудеться масштабне співоче дійство – «Співочі Черкаси». У Долині троянд буде розміщено 3 сцени, на яких виступатимуть 3 відомі гурти. Громаду умовно розділять за віковим принципом на молодше, середнє і старше покоління. Співаки разом із глядачами, яким безкоштовно подарують пісенники, почергово виконуватимуть українські народні пісні. Згодом всі об’єднаються під найбільшою сценою, заспівають кілька пісень і на завершення – Гімн України.
На всі заходи організатори закликають черкасців приходити в українському народному одязі як традиційному, так і з елементами модерну. "

http://www.rada.cherkassy.ua/ua/newsread.php?view=2034&s=1&s1=17

То может Майборода не знает, что организовывает город?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+10 #1 Традиція 27.07.2011 08:20
Шановні!.Що це за традиційний український борщ?! Справжній борщ - з м"ясом, а не з хляками (субпродуктами) . Цю "традицію" ще до революції придумали бідні євреї. І тепер хочуть нас цим годувати? Срамота!!!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100