Понад 20 тисяч гривень вдалося зібрати черкаським програмістам під час благодійного соціального фестивалю «CherITy».

У такий спосіб айтішники не тільки допомагають із фінансуванням важливих проектів, але й популяризують IT-ком’юніті Черкас, як привабливе місце для роботи, інформує in.ck.ua.

– Ми хочемо зробити внесок у розвиток нашого міста, щоб Черкаси стали цікавими та культурними. Проект «Forest Space», на який ми і плануємо передати всі отримані кошти, також має на меті створити культурний простір, де містяни могли б розвиватися і радіти життю, – говорить організатор фестивалю Олена Окунева. – Ми обрали саме проект літнього кінотеатру через те, що на ресурсі «CheDream» за нього проголосувала найбільша кількість людей, тобто черкасці справді хочуть мати відремонтований літній кінотеатр у своєму місті.


Фестиваль програмістів почався із забігу на дистанцію 10 кілометрів. Усі охочі, сплативши благодійний внесок від 100 гривень, могли випробувати себе на міцність і пробігти міні-марафон. У забігу взяло участь багато програмістів, проте фінішу дісталося небагато спортсменів-аматорів. Переможцем став Сергій Романенко з компанії «SPD Ukraine». Він подолав дистанцію за 43 хвилини.

– Бігти було дуже важко, до того ж, ситуацію погіршувала і спекотна погода. Щоправда, я біг не задля того, щоб отримати перемогу, я просто брав участь у змаганні. Лише на передостанньому колі дізнався, що біжу першим. До цього думав, що мене випередило вже чимало учасників, – говорить переможець забігу Сергій Романенко.

Переможець марафону Сергій Романенко (зліва)

Переможець марафону Сергій Романенко (зліва)


На фестивалі також можна було познайомитися з винаходами черкаських айтішників. Серед них був і 3D-принтер. Конструктор першого в Черкасах 3D-принтера Павло Двойнос за допомогою свого винаходу вже виконав замовлення на деталі для касових апаратів, що часто ламаються, а також випустив запчастини для велосипедів для кількох своїх друзів. Крім принтера, на заході продемонстрували роботу саморобного літака, квадрокоптера, оснащеного веб-камерою та окуляри Google Cardboard VR.

Конструктор 3D принтера Павло Двойнос зі своїм дітищем

Конструктор 3D принтера Павло Двойнос зі своїм дітищем


Програму фесту продовжили змагання з волейболу, стрітболу, різноманітні естафети та квести, в яких взяли участь черкаські програмісти. Гостей спортивно-айтішного свята розважали музичні гурти «Roller Genoa», «Pandahead» та «Dvizh Париж».

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100