Сьогодні до Черкас завітали представники Регіонального аудиторського центру країн Центральної Європи, СНД і Близького Сходу з метою перевірити успішність свого проекту на Черкащині. Із представниками міжнародного проекту зустрілись керівники області, в тому числі й Голова Черкаської ОДА Юрій Ткаченко.

З вересня 2014 року впроваджується третя фаза проекту «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду» у Черкаській області. Його учасниками є 11 районів області, де планується запровадити 36 мікропроектів і 4 багатофункціональних сільськогосподарських обслуговуючих кооперативів. Третя фаза проекту триматиме до 2018 року.


Сума, яка буде виділена для Черкаської області від ЄС/ПРООН в рамках проекту складає 0,5 млн. дол.

У першій фазі проекту з 2008 по 2010 рр. у 8 пілотних районах утворилося 42 громадські організації, які реалізували 54 мікропроекта, вартістю понад 7 млн грн. За час другої фази проекту, що почалася у другому півріччі 2011 року, реалізовано 69 мікропроектів і 13 відібрано на конкурсній основі на суму 12 млн грн.

- Обласна влада вирішила підтримати проект коштами обласного бюджету і затвердити обласну програму впровадження проекту, на реалізацію якого було виділено півмільйона грн. Крім того, до реалізації проекту долучилась влада на місцях. Із сільських бюджетів було виділено близько 3 мільйони гривень, з районних бюджетів –більше мільйону гривень – сказав обласний голова Юрій Ткаченко.

Також очільник області поділився планами роботи, що буде проводитись у рамках проекту. Це реконструкція вуличного освітлення, відновлення водопроводів, енергозберігаючі заходи в школах та навчально-виховних комплексах, ремонт ФАПів, інноваційне енергозбереження, охорона навколишнього природного середовища, створення багатофункціональних сільськогосподарських обслуговуючих кооперативів.

Спеціаліст із аудиту Регіонального Аудиторського Центру країн Центральної Європи, СНД та Близького Сходу Олінда Сайчо дуже схвально відгукнулась про Черкащину.

- Нам потрібно було зробити виїзну місію,поспілкуватися з людьми, побачити, як реалізовуються наші проекти.Черкаська область показує дуже високі результати і дуже ефективно працює з громадами. Роботу Черкаської області потрібно ставити за приклад.

На питання від Олінди щодо пропозицій, які хоче внести область до третьої фази проекту Юрій Ткаченко відповів:

- Пріоритетом нашої стратегії розвитку є наша екологічна спрямованість. Наша місцевість багата на ліси, у нас є прекрасна річка Дніпро. Головний пріоритет – це створення туристичного напрямку.

Наостанок, представники області вручили гостям книжечки, аби ті могли детальніше ознайомитись із Черкащиною.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100