реклама

реклама

Директор департаменту економічної політики і розвитку Черкаського міськвиконкому, голова Єдиного тендерного комітету Павло Карась сьогодні під час прес-конференції продемонстрував журналістам свою заяву про відпустку з подальшим звільненням. Він каже, що довго йшов до цього рішення і хотів щось змінити.

 - Працювати в таких умовах надзвичайно важко, - розповідає пан Павло. – За останній рік не було такого дня, щоб у мене в департаменті не було якоїсь перевірки. Якщо хтось вважає, що така робота нормальна, то тоді у нас ненормальна система загалом.

Другою причиною звільнення Павло Карась називає відсутність особистісного розвитку.

- Я хочу розвиватися, далі рухатися, а почав відчувати, що на цій посаді не прогресую. Зокрема, й у матеріальному плані. Заробітна плата в розмірі чотири з половиною тисячі гривень, яку отримує директор департаменту, мене не влаштовує.

«Те, що в кабінетах мерії є корупція, я не заперечу» (фото – газета «Вечірні Черкаси»)

«Те, що в кабінетах мерії є корупція, я не заперечу» (фото – газета «Вечірні Черкаси»)

Своїми головними досягненнями на чиновницькій роботі Павло Карась вважає реалізацію кількох проектів, зокрема, випуск муніципальних облігацій на модернізацію тепло- та водопостачання в місті, завдяки чому в черкащан є цілодобово гаряча та холодна вода. Також, це створення тендерного комітету, який працює за принципом конфлікту інтересів – туди входять керівники різних департаментів та комунальних підприємств, що унеможливлює змову. За словами пана Карася, вже в перший рік роботи комітету економія бюджетних коштів становила 20%. Однак така робота, на його переконання, викликала незадоволення і з боку замовників і з боку учасників.

- Зі мною неможливо домовитися. А в нас в країні 99% тендерів проводяться за системою відкатів. Бізнес звик працювати з корупційною складовою державних закупівель. Тому багато хто мною незадоволений. Основна причина невдоволення – що не можна вирішити з Карасем питання. - каже Павло Миколайович.

Будучи впевненим у своїй непідкупності, обурюється кримінальними справами, які порушені проти нього. Усього їх 3.

- Я коли дізнався про кримінальну справу з приводу мамографа, у мене був просто шок. Я не вірив. Є закупівля обладнання, тендерний комітет голосує, що воно відповідає технічним характеристикам. Я підписав,  і всі підписалися. Потім приходить КРУ і каже, що технічні характеристики не відповідають. Ми найняли незалежного експерта з ліцензією, який робить висновки, що технічні характеристики відповідають документації. Але результат – кримінальна справа.

Утім, на думку пана Карася, правоохоронці «не там шукають». Він відверто зізнається: корупція в мерії таки є, хоча з нею бореться і нинішній міський голова, і попередній.

- За час моєї роботи від жодного міського голови на мене не було тиску щодо того, що хтось має перемогти в тендері. Але те, що в цих кабінетах є корупція, я не заперечу. Прогрес є, але сказати, що проблема викорінена, не можу. Спробуйте отримати землю, чи вирішити архітектурне питання…

Поки що обов’язки Павла Карася виконуватиме начальник управління власності міста Ірина Удод. Подальше призначення – компетенція міського голови. Сам же Карась каже, що вже отримав пропозиції щодо роботи  і від Одарича, і від обласної влади. Але хоче працювати в реальному бізнесі, бо найкраще в нього виходить займатися проектним менеджментом.

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+6 #6 правдоруб 11.08.2011 09:36
Цитую Антон:
Интересно как это он с зп 4,5 тыс.грн. смог себе купить Мitsubishi lancer x?

так же как и радуцкий Акуру. А может и ему благодарные горожане подсобили?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+1 #5 Rеса 11.08.2011 09:14
Он рассказывает, что в других департаментах коррупция, а он такой честный. Если четный, то пусть посмотрит в глаза другим директорам и скажет прямо, а то за глаза можно чесать, что хочешь. Противно! Хамелеон несчастный.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+8 #4 Антон 10.08.2011 18:35
Интересно как это он с зп 4,5 тыс.грн. смог себе купить Мitsubishi lancer x?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+6 #3 Ванесса 10.08.2011 17:03
Боже, какой лицемер, все интервью пронизано сплошной ложью! Люди - не верьте ему!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+8 #2 Віктор Хведорович 10.08.2011 15:01
Пашунька, тікай не тікай, а всерівно долі не зміниш. Все задокументовано , від відповідальност і не сховаєшся. А там годують не так смачно....
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+3 #1 правда 10.08.2011 12:39
его не влаштовуе з/п в 4,5 тыс. грн? то нехай идет на специалиста з ЗП в 800 грн! его не влаштовують перевирки? значит, ему ессь чего бояццо, рыло в пуху. комуналку вдосконалыв? а чо тогда в центре 2 месяца горячей воды нема? а про нагревание рук на медапаратуре он типо впервые слышит? з дуба впав с марса прилетел? мну вже страшно от мысли, каких проектов он наменеджментит
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100