реклама

реклама

Колектив черкаського музично-драматичного театру разом із представниками Спілки художників, Спілки письменників та громадськими активістами на сьогоднішній прес-конференції звернулися до учасників майбутніх виборів, аби ті долучились до проблем культури.


До штабів політичних партій ініціативна група надіслала звернення, в якому просять кандидатів відповісти на кілька питань.

Як говорять активісти, напередодні виборів їм дуже важливо розуміти, як та чи інша політична партія і її кандидати бачать вирішення нагальних проблем, і чи передбачено в їхній програмі розвиток культури. Щоб з’ясувати ці аспекти, культурні діячі і сформували список питань до кандидатів.

«Що на вашу думку мало б заохочувати творчу та креативну молодь залишатись у Черкасах та розвивати місто? Чи передбачена якась цільова програма, спрямована на сприяння митцям, культурним діячам та творчій молоді? Чи передбачено у вашій програмі підтримка і розвиток комунальних закладів дитячої та юнацької позашкільної освіти?»

Крім цього, активісти вимагають від майбутньої влади гарантії «про дотримання процедур у питаннях новобудов, ремонтних робіт та реконструкцій та захист закладів культури і мистецтва, яких у місті залишились одиниці»…

Також серед вимог до кандидатів у депутати черкаських органів місцевого самоврядування є і форсування робіт із відбудови театру.

– Ремонтні роботи по відновленню театру ведуться дуже мляво. Складається враження, що без громадського галасу влада взагалі не вважає за потрібне дбати про його відновлення, – зачитує звернення провідний економіст Черкаського музично-драматичного театру Роман Бурлаков.


Ініціативна група митців дала політикам час на відповідь до 21 жовтня, а 22 жовтня обіцяє оприлюднити ставлення кандидатів до їхніх проблем.

Нагадаємо, сьогодні працівники Черкаського музично-драматичного театру імені Тараса Шевченка оприлюднили лист до Президента України Петра Порошенка та Прем’єр-міністра Арсенія Яценюка, де просять допомоги у вирішенні нагальних проблем театру.

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+10 #3 Галл 17.10.2015 14:12
А кого интересует культура и искусство?-Владу?))))))))
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+11 #2 Черкаський поет. 16.10.2015 22:25
Присоєдіняюсь к митцям!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+13 #1 ЛВВ 16.10.2015 22:17
Що на вашу думку мало б заохочувати творчу та креативну молодь залишатись у Черкасах та розвивати місто? Відповідь: "Молодь буде залишатись у Черкасах, коли Черкаси залишить неук Одарич, коли мером не стане Радуцький, коли бюджет міста не буде розтягуватись по кишеням чиновників." Тоді і грошей вистачить на культуру, на підтримку комунальних закладів освіти.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100