Ніякі правоохоронні органи не те, що не пред’являли претензій Уманській міській раді у зв’язку з порушенням проти її посадових осіб кримінальної справи за фактом продажу земельної ділянки з пам’ятками архітектури, а навіть не поставили їх до відома. Про це «Прочерку» повідомив секретар Уманської міськради Аркадій Рибак.

 – Про цю новину ми дізналися з інтернету. Рішення по згадуваній земельній ділянці було прийняте у листопаді 2007 року. Обмежень по цій ділянці ніяких не було. Оцінювали землю в Черкасах. Міліція каже, що згідно розрахунків служби охорони культурної спадщини Черкаської обласної державної адміністрації вартість проданої земельної ділянки становить 343,418 млн гривень. Не знаю звідки такі ціни взялися. Поки нам відповідні органи не пред’являть якісь претензії, не можу нічого більше коментувати, бо не знаю, що казати, – зазначив Аркадій Андрійович.

Нагадаємо, як повідомляли раніше в черкаській міліції, посадові особи Уманської міськради дали дозвіл і продали акціонерному товариству земельну ділянку, на якій містяться пам'ятки археології й архітектури, зокрема, і приміщення колишньої синагоги брацлавских хасидів.

Міліція переконує, що бореться з ласими до історичної земельної ділянки

Міліція переконує, що бореться з ласими до історичної земельної ділянки

У свою чергу начальник відділу зв’язків із громадськістю УМВС України в Черкаській області Наталія Таран повідомила «Прочерку», що міліція і не збирається нікому пред’являти претензій.

– Ми просто ведемо слідство. Тоді буде відомо, хто продав, що і куди. Поки що встановили лише факт порушення закону.

В Уманські проблеми спробував вникнути і голова Черкаської ОДА Сергій Тулуб. Учора на прес-конференції він повідомляв, що спілкувався з міським головою Умані і той запевняв, що ніяких порушень в діях міськради немає.

– Влада каже, що детально вивчала це питання, коли приймала відповідне рішення, – зауважив губернатор.

Сергій Тулуб зазначив, що на ділянці землі, про яку йде мова, знаходяться виробничі потужності успішного заводу «Мегомметр». За словами губернатора, днями він зустрічався з директором заводу: на зустрічі шукали варіанти вирішення питання. «Ми знайшли спільні підходи», – сказав Сергій Тулуб.

Поки що директор заводу взяв на тиждень перерву, щоб порадитися з власниками заводу, і погодився впустити на свою територію тимчасове містечко для паломників.

У свою чергу, губернатор пообіцяв поговорити детальніше на порушену тему з прокурором і начальником міліції.

– Я обов’язково на днях розгляну це питання. Почую їхню інформації, – сказав Сергій Тулуб.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100