Черкаський політик Любов Майборода, яка цього разу не стала депутатом обласної ради, разом з групою однодумців написала звернення до Президента та Верховної ради з приводу підсумків виборів до місцевих рад.

«Вважаємо, що проведення виборів за новим законом не забезпечило виконання Конституції України. Найгірші його вади проявились при обранні депутатів до представницьких рад вищого рівня, таких як обласна рада. Відповідно до Конституції, обласна рада ПРЕДСТАВЛЯЄ СПІЛЬНІ ІНТЕРЕСИ ТЕРИТОРІАЛЬНИХ ГРОМАД сіл, селищ та міст. Наслідком нечистоплотних дій номенклатури, до обласної ради не потрапили представники обласних центрів, які несуть реформаторські ідеї, представляють інтелигенцію та найбільш прогресивних виборців, що є порушенням контитуційних прав громадян», – зазначила Любов Володимирівна.

«Звернення

кандидатів в депутати Черкаської обласної ради від міста Черкаси з приводу підсумків голосування на виборах до Черкаської обласної ради, що відбулося 25 жовтня 2015 року.

Президенту України Порошенку П.О.

Голові комітету з питань правової політики та правосуддя ВР Князевичу Р.П.

Голові комітету з питань державного будівництва, регіональної політики та місцевого самоврядування ВР Власенку С.В.

Шановні посадовці!

Відповідно до ст. 140 Конституції України, органами місцевого самоврядування, що представляють спільні інтереси територіальних громад сіл, селищ та міст є районні та обласні ради.

25 жовтня за новим законом України «Про місцеві вибори» відбулись вибори до місцевих рад, в тому числі до Черкаської обласної ради. На території міста Черкаси було утворено 16 виборчих округів до обласної ради.  Переможцями по місту Черкаси по кількості голосів виборців на своїх виборчих округах до обласної ради стали 16 кандидатів від різних партій:

Округ № 69 – Макеєв Валерій Федорович, «Блок Петра Порошенка «Солідарність»;

№ 70 – Рубан Сергій Леонідович,  «Блок Петра Порошенка «Солідарність»;

№ 71 – Скляров  Віталій Леонідович, ВО «Черкащани»;

№ 72 –Кашко  Олег Миколайович, партія «Відродження» ;

№ 73 – Орищенко  Роман Михайлович, «Блок Петра Порошенка «Солідарність» ;

№ 74 – Майборода Любов Володимирівна, «Блок Петра Порошенка «Солідарність»;

№ 75 – Забелін Олег Павлович , ВО «Батьківщина»;

№ 76 – Ткаченко Марія Андріївна, «Блок Петра Порошенка «Солідарність»;

№ 77 – Овчаренко Сергій Миколайович, «Блок Петра Порошенка «Солідарність»;

№ 78- Черевко Олександр Володимирович, «Блок Петра Порошенка «Солідарність»;

№ 79 – Турченяк Олександр Васильович, «Блок Петра Порошенка «Солідарність»;

№ 80 – Габров Андрій Володимирович, «Блок Петра Порошенка «Солідарність»;

№ 81- Федорук Олександр Леонідович, ВО «Батьківщина»;

№ 82- Бойко Руслан Петрович, «Блок Петра Порошенка «Солідарність»;

№ 83- Слуцька Валентина Петрівна, ВО «Батьківщина»;

№ 84 – Акопян Армен  Размікович - ВО «Черкащани».

Проте, жоден з них не став депутатом Черкаської обласної ради, що напряму порушило конституційні права  нас, як кандидатів, та всіх інших жителів міста Черкаси обиратися і бути обраним до обласної ради.

Вимагаємо внесення змін до існуючого виборчого законодавства щодо недопущення ганебного явища - унеможливлення представлення інтересів териториальної громади областного центру обраними виборцями кадидатами.

Відповідь просимо надати за адресою: 18000, м.Черкаси, вул.Толстого 78, кв.2 Майбороді Любові Володимирівні у встановлений законом термін», – йдеться у зверненні.

реклама

Коментарі  

 
+5 #46 Галина 13.11.2015 11:32
Порошенко не выполнил еще ни одного обещания. Если Порошенко что-то пообещал, то можно быть уверенным, что этого он не сделает. Проследите аналитику. САВПАДЕНИЕ? - НЕ ДУМАЮ....
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+3 #45 Pretty Maids 13.11.2015 11:04
В основном, уродливые и глупые бабы продолжают нелюбить Майбороду... Это зависть... С ними солидарны мужланы, которые этих баб имеют... Это злость...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+2 #44 Изя 13.11.2015 10:59
2 года занимаются не реформацией, а реанимацией регионалов, поэтому и некогда что то делать для народа и страны. порошенко. гройсман . яценюк и все бывшие регионалы, которые пригрел "наш гарант" заслужили всенародной порки на площади. Этих жирных свиней нужно пороть за предательство всего народа Украины.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+1 #43 Эксперт 13.11.2015 10:55
Каких реформ ждать от Порошенко,если на его канале платят зарплаты в "конвертах"

Если платят на канале,то по всей видимости и на всех предприятиях Порошенко.
Если зарплата в конвертах,-это коррупция,то налоги с липецкой фабрики в казну врага,-это пособничеству врагу.Но эти два тяжких преступления президента,пере крывает измена президента стране,в которой он президент и народу этой страны.Ибо его Севморзавод,рем онтирует военную технику,которая убивает украинцев или будет убивать.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-4 #42 стаблизец 13.11.2015 09:50
наряду с просьбами о спасении больных людей давайте внедрим общак на содержание отлученных от кормушки. подайте, рассчетный счет и т.д. :lol:
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+3 #41 Сеня Рудик 13.11.2015 02:26
Від БПП по місту Черкаси не обрані депутати не тому що закон поганий, а трму що в сільській місцевості краще спрацював адмінресурс, багато жителів села ще й дочі вважають БПП ПАРТІЄЮ МАЙДАНУ, люди в селі менш проінформовані. А закон вцілому більш прогресивний: не дає скупити окремий округ, не дає продати місце в списку. І взагалі виходить смішно: написали президенту щоб він переставив "переможців" виборів всередині партії?...І ще потрібно усвідомити: ВИБОРЧИЙ ОКРУГ НЕ Є АДМІНІСТРАТИВНО -ТЕРИТОРІАЛЬНОЄ ОДИНИЦЕЮ, кожен депутат представляє всю підконтрольну раді територію і має працювати на її благо, а не фарбувати лавочки в окремому окрузі. І якщо це партія, то кожен партієць має радіти за успіх партії на виборах, а не себе особисто проти своїх однопартійців.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+3 #40 Бульба 13.11.2015 01:11
Пішитє пісьма мєлкім почерком. Стучітесь - да услишат...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+2 #39 Эней 13.11.2015 00:57
Цитую Тарас:
Голосував за Валерія Макєєва - волонтера, грамотного юриста і світу людину. Узнав, що Валерій переміг на орузі і зрадів. Виявляється - він не депутат! ХТО ДЕПУТАТ по 69 виборчому кругу?

Депутатов по округам больше нет. Партия, выдвигавшая Макеева, благодаря в том числе и Вашему голосу, имеет своих депутатов - и если Вы к нему обратитесь как его избиратель - помогать Вам должна вся его партия. Это - если по-людски. А нет - думайте в следующий раз, за кого голосовать.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+3 #38 Цензор 12.11.2015 22:23
Закон про місцеві вибори написаний кремлівськими шарлатанами і протягнутий на догоду місцевій бандоті. До Європи ДУУУУЖЕ Далеко.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+2 #37 Олег Стогнієнко 12.11.2015 22:20
Прочитав усі коментарі і зробив висновок: громадам Черкас. Сміли та інших дописувачів, які скаржаться на відсутність депутатів по їх округам, необхідно вимагати у влади проведення перевиборів на іншій звконодавчій основі. Це те питання, яке могло б нас об`єднати як гідних людей.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100