Процеси інформатизації життя суспільства з одного боку і оптимізація мережі комунальних закладів з другого накладають свій відбиток на діяльність бібліотек області.

– Парк бібліотечної комп’ютерної техніки загалом нині нараховує 724 комплекти, з яких 461 підключений до мережі Інтернет, у сільській місцевості – 196 комп’ютерів, 157 – з доступом до Інтернету, – повідомив під час сьогоднішньої координаційної наради в Черкаській ОДА заступник начальника управління культури Микола Суховий. – До послуг користувачів відкрито 35 інтернет-центрів, в тому числі 7 – у сільській місцевості. На основі бібліотечних інтернет-центрів в області за рахунок Державного фонду регіонального розвитку запланована реалізація проектів, які передбачають створення інформаційних ресурсних центрів доступу до соціально значущої інформації.

Як зазначив Микола Олександрович, серед найважчих проблемних питань галузі, – збереження мережі закладів культури в умовах децентралізації та адміністративної реформи.

– Усе буде залежати від фінансових можливостей місцевих громад, – наголосив пан Суховий. – Тут є обов’язковим дотримання вимог законів України про культуру, про бібліотеки та бібліотечну справу, музеї та музейну справу. Тому що, відповідно до цих законів, і бібліотечні, і музейні фонди належать до відповідних державних фондів. Тому при ліквідації або злитті закладів необхідно передбачати повернення або передачу фондів у музеї, які є у державній частині музейних фондів, а бібліотечних фондів місцевих бібліотек – до бібліотек вищого рівня.

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+2 #3 мельпомена 23.11.2015 18:10
Суховой и Культура это как небо и земля. Сегодня некомпетентност ь в креслах побеждает :sad:
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+2 #2 визор 23.11.2015 18:08
А куда Сухового деть???
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+6 #1 Батрахоміомахія 23.11.2015 16:07
Це що - бібліотеки по селах будуть закривати? Оті нещасні бібліотеки, куди і так роками не закуповувались книги?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100