Привести до ладу міські кладовища і під’їзди до них – таке завдання поставив комунальним службам міський голова Черкас Анатолій Бондаренко. Сьогодні він влаштував для журналістів ознайомлювальну поїздку на міське кладовище поблизу с. Хутори.


– Зараз поїдемо на кладовище. Ви там, мабуть, не були скільки живете, да? Поїдемо, подивимося на об’єкт, – підбадьорив представників черкаських ЗМІ міський голова. – Двадцять один рік тут немає дороги, і двадцять один рік ви мовчите. Зате ви висвітлюєте, які в нас парки гарні, сквери... Яка в нас облдержадміністрація. А ви повинні так писати, щоб міський голова не міг на другий день зайти на роботу, якщо не зробив!

Утім, критикувати попереднього мера Бондаренко не став. «То було вчора. А сьогодні давайте про майбутнє будемо говорити», – відрізав міський голова.

Вулиця Сурікова, яка веде до цвинтаря, перебуває у жахливому стані, доріжки на самому кладовищі – не скрізь заасфальтовані. Всі черкащани це бачили і знають, але Анатолій Васильович, їдучи в автобусі з журналістами, робив на цьому особливий акцент.

– Якщо ми не наведемо порядок тут, – говорив мер журналістам, – то не наведемо порядок ніде... От як ви тут годинку проходите, промерзнете, тоді ви зрозумієте, що тут повинен бути ідеальний порядок.

Справедливості ради треба зазначити, що винними в поганому стані інфраструктури і кладовищ, і міста в цілому Анатолій Васильович вважає не тільки журналістів, а жителів міста загалом, включно із собою.

Міський голова дав доручення «Комбінатові комунальних підприємств», який відповідає за цвинтарі, не тільки впорядкувати до поминального дня місця останнього спочинку містян, а й організувати на них алеї героїв – для поховання героїв АТО та інших людей, які віддають життя за черкащан.

– На впорядкування кладовищ ми будемо виділяти стільки грошей, скільки буде потрібно, – пообіцяв міський голова.

На вулиці Сурікова вже розпочалися роботи. Як пояснив заступник мера Юрій Гончаров, вулицю треба в деяких місцях розширити, прокласти вздовж неї зливову каналізацію, зробити надійне дорожнє покриття – дорога веде не лише до кладовища, а й до промислових підприємств, а отже нею курсують вантажівки. Відповідно до підготовленого проекту, передбачається реконструювати 6-кілометрову вулицю в три черги (перша черга – цьогоріч, решта дві – наступного року), на це має бути виділено 30 млн грн.

Роботи на вулиці Сурікова виконує підприємство «Черкасиінтербуд», яке виграло тендер.

– Під шаром асфальту передбачається зробити 75-сантиметрове «корито» (основу) – для того, щоб ґрунтові води, які тут проходять досить високо, не вплинули на якість дороги. Враховуючи це, потрібно прибрати (заглибити) підземні високовольтні мережі, які живлять частину Хімселища. Роботи розпочалися минулого тижня. Якщо, Бог дасть, усе буде нормально, всі ці підготовчі роботи планується завершити до кінця лютого. А коли настане гарна погода – будемо стелити асфальтобетонне покриття. Тому я розраховую, що завтра-післязавтра виконком ухвалить рішення про повне перекриття вулиці Сурікова (на цей час під’їзд до кладовищ буде з боку села Хутори), – розповів журналістам Володимир Халай, колишній депутат міської ради.

Треба зазначити, журналісти, як і багато хто в Черкасах, вважали, що Володимир Станіславович входить до числа власників «Черкасиінтербуду». Але сам він це заперечує.

– Я не маю жодного відношення до «Черкасиінтербуду», – наголосив пан Халай у коментарі «Прочерку».

На наше запитання, які функції він виконує на будівництві, Володимир Станіславович відповів, що є засновником підприємства «Промелектробуд», яке як субпідрядник перекладає на Сурікова електричні мережі.

– Я останні років 15 переймаюся питаннями ЖКГ, – додав Володимир Халай. – Усі це знають. І мене попросили, щоб я допоміг. Вважайте так: я просто консультант – і все

реклама

Коментарі  

 
+1 #30 народ 01.12.2015 20:22
Влада, возьмитесь за ТЕАТР!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #29 Оксана 01.12.2015 17:35
Цитую Шлєппер:
Ох як же вас багато ще залишилося ср...лизів Одарича.
Собаки гавкають, а караван іде. Молодець А.Бондаренко!!!

І нік собі підходящий обрав, що б зразу було видно, що з команди Радуцького - Бондаренка
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+3 #28 афиноген сколопендриков 01.12.2015 17:27
А че там Железный Толекс дороги не чистятся, или опять на Суриковское кладбище подался?
Давай дороги убирай!!! Языком мести мастак а дороги - ф..к проедешь. И еще светофор на Байды-Крещатике отключил. Не можешь руководить - лопату в руки и снег кидать.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #27 Л 01.12.2015 17:00
Сегодня ездили на 7 кладбише. Восьмерка пока ходит по графику (что удивительно). На Сурикова уже что—то ковыряют в некоторых местах дороги. Если закроют проезд на 4 месяца, как сегодня "постановылы", не представляю, как туда вообще добираться ...

На 6 кладбище хоть какая—то асфальт дорога, дальше, на 7, - сплошной ужас из глины.Приходится плутать между могилами, , есть шанс завязнуть там навсегда.

Ещё громадная проблема,- найти туалет на такой огромной площади. На остановке есть какое—то подобие, но там закрыто на цепь . Вдали , среди голых могил, если очень хорошее зрение, можно предположить наличие будочек-туалетов.Бежать в заоблачную даль, увязая в глине, но вдруг и они цепями закрыты? Как быть в такой ситуации пожилым, инвалидам, беременным, женщинам с детьми, просто ЛЮДЯМ ?!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+3 #26 хома 01.12.2015 12:09
Цитую Скептик:
А кто-то видел, как положили асфальт на перекрестке Шевченко и Небесной сотни? И на сколько люки ливневки ниже уровня дороги? А еще сколько в этих люках асфальта. И это все под контролем Бондаренка. Г...мно это, а не контроль. Зато сколько пиара

Дійсно так ! Поїдьте та самі переконайтеся в якості проведеної роботи. Впевнений в тому, що ця команда неа чолі з мером буде робити багато чого але все буде робитися погано неякісно швидко та дорого, щоб побистріше роздеребанити наявний міський бюджет. Тим хто його вихваляє - через півроку буде за нього та його "молоду команду" деребанщиків дуже соромно. Вже є приклад - вулиця Небесної Сотні. Далі буде !
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+3 #25 интеллектуал 01.12.2015 11:22
Цитую федор принципиальный:
Страшно то,что черкащане 9 лет слушали бред,демагогию парашутиста и как ни странно верили в автобаны,аэропо рты,стеклопакет ы,троллейбусы,с ветофоры,дороги -тротуары,а ОН..


Ниче, зато теперь заживем: для студентов бесплатный проезд, тралик пл Гагарина, полная реконструкция Шевченко за год и прочяя брехня.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+5 #24 Сеня Рудик 01.12.2015 09:12
Цитую залізяка:
"....виділено 30 млн грн...." Є ЩО ВІДМИВАТИ!!!))) А черкащани хай далі їдять вермішель з вух!

"Відмивати" - це коли легалізувати вже вкрадене, а там можна тільки красти. Тим більше що для такої роботи зима - найкраща пора року.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+7 #23 РАДУЦЬКОГО ГЕТЬ!!!! 01.12.2015 02:12
Дуже хочеться вірити що дійсно нарешті щось буде робитись в місті. Бо Одарич, і це повинні визнати навіть його палкі прихильники, зовсім НІЧОГО не робив. Одне є застереження, постійно коло нового мера вертиться Радуцький, це дуже поганий знак. Там де цей "соціаліст" та кращий учень Одарича, там розбрат та розкрадання комунального майна. Тому пану Бондаренку потрібно бути дуже обережним, цей "секретар" дуже небезбечний. І це побачили не тільки мешканці нашого міста, які дуже обачливо "прокатили" його на виборах, та і навіть Юрій Луценко. Хотідось би нагадати, що навіть Тулуб, свого часу зразу його роскусив. Щоб б нам,в майбутньому,не організовувати громадьський рух "Черкаси без Радуцького..."
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+9 #22 Скептик 30.11.2015 22:53
А кто-то видел, как положили асфальт на перекрестке Шевченко и Небесной сотни? И на сколько люки ливневки ниже уровня дороги? А еще сколько в этих люках асфальта. И это все под контролем Бондаренка. Г...мно это, а не контроль. Зато сколько пиара
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+3 #21 Велика команда фальши 30.11.2015 22:19
Цитую Черкащанка:
Пипец какие комментарии. Когда не делалось ничего, все всех устраивало. Начали делать - надо найти, куда какашку прицепить. Ну и народ.

Залишилась велика команда шейних позвоночников, яких лишили ЗП буде беззубим ротіком верещать , что их доход уходит мимо рук.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100