реклама

реклама

Конкурсна комісія з присудження Всеукраїнської літературної премії імені Василя Симоненка підбила підсумки конкурсу на здобуття премії в 2015 році.

Так, лауреатом премії імені Василя Симоненка в номінації «За кращу першу поетичну збірку» визнано Олександра Кучеренка (Олександра Обрія) (м. Миколаїв) за збірку поезій «Абетка юності». У номінації «За кращий художній твір» лауреатом став Микола Шамрай (с. Пекарі на Канівщині) за збірку поезій «Клятва грому».

Всеукраїнська літературна премія імені Василя Симоненка встановлена Черкаською обласною радою та облдержадміністрацією за підтримки Національної спілки письменників України, Всеукраїнського товариства «Просвіта» ім. Т.Г. Шевченка та Ліги українських меценатів з метою вшанування пам’яті поета-гуманіста Василя Симоненка, популяризації його імені й творчості, для заохочення професійних і непрофесійних літераторів до творчих пошуків у галузі літератури, до написання високохудожніх літературних творів громадянського звучання, спрямованих на побудову незалежної демократичної України.

Члени конкурсної комісії щиро вітають лауреатів і зичать доброго здоров’я та нових творчих звершень, зазначає  голова комісії Володимир Поліщук.

реклама

Коментарі  

 
-1 #2 Знаю, як є 07.12.2015 21:12
Цитую Чому-чому?:
Чому премією з бюджету Черкаської області виділяється для іногородніх писателів?

Весь час це була обласна премія - для місцевих письменників. Але Тулубові захотілося стати "звєздою" і він розширив рамки конкурсу, "забивши" через рішення облради у положення про конкурс розгляд книг з усієї України. У результаті - за гроші обласного бюджету чомусь повинні відзначатися ті, хто до Черкащини не має ніякого відношення.
Це може дуже легко змінить облрада нового скликання - було б тільки бажання.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+6 #1 Чому-чому? 07.12.2015 19:17
Чому премією з бюджету Черкаської області виділяється для іногородніх писателів?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100