реклама

реклама

Координатор громадського руху «Автомайдан Київ» Катерина Кувіта на своїй сторінці в соціальній мережі «Фейсбук» оприлюднила фото задля ілюстрації діяльності власника агрохолдингу «Миронівський хлібопродукт», виробника курятини під торговою маркою «Наша Ряба» Юрія Косюка.

«На фото: наказ про звільнення з фабрики мобілізованих бійців (зарплата у них була мінімальна, МІНІМАЛЬНА, всім селом їм збирали передачки на передову, бо фабрика смердючої ряби «зажала» кілька мінімальних зп на місяць). ПС: прізвища закреслила, щоб хлопців не чіпали», – пише пані Катерина.

Щоб збільшити зображення, натисніть на нього

Щоб збільшити зображення, натисніть на нього

Щоб збільшити зображення, натисніть на нього

Щоб збільшити зображення, натисніть на нього

Далі, як приклад «бунту народу проти екологічної катастрофи, яку створює на кожному місці нової фабрики з виробництва смердючої ряби Косюк», активістка наводить ситуацію з побиттям голови Яснозірської сільради Василя Ткаченка посеред білого дня просто в його власному кабінеті.

У сільського голови – зламаний ніс, струс мозку, численні гематоми. Нині його лікують у стаціонарі третьої міськлікарні Черкас. Сільський голова у коментарі виданню «Кропива» назвав цей інцидент розправою за його активну участь у організації спротиву громади проти будівництва курників. Одностайні у версії причини нападу на колегу мають і депутати ради села.

До копій листів бійців пані Катерина додає і фото яхти Юрія Косюка.

Щоб збільшити зображення, натисніть на нього

Щоб збільшити зображення, натисніть на нього

«Палацові на воді» пана Косюка присвятив свій насвіжіший допис у блозі на сайті «Української правди» і журналіст та нардеп Сергій Лещенко.

Як зауважує журналіст, «Косюк є власником унікального комплексу для відпочинку та розваг. У головного агропромислового лобіста наявне те, чого немає ні в кого іншого – цілих дві яхти, які... приречені бути разом.

Головна яхта Косюка називається «Ace» («Туз») і вона є справжнім витвором суднобудівного мистецтва. Може приймати 12 гостей в шести каютах-апартаментах. Є сауна, басейн, тренажерний зал, кінотеатр.

Фото з сайту «Української правди»

Фото з сайту «Української правди»

Але ця 87-метрова красуня ніколи не подорожує на самоті. Яхту Косюка завжди супроводжує ще одне судно – це помічник «Ace», яхта під назвою «Garçon» («Гарсон»).

Фото з сайту «Української правди»

Фото з сайту «Української правди»

Яхта «Ace» була замовлена Косюком та збудована спеціально для нього в 2012 році на верфях Lürssen Yachts в Німеччині, а за дизайн всередині та ззовні відповідало бюро Winch Design.

Вартість судна склала, за різними оцінками, 150-180 мільйонів доларів. Допоміжне судно «Garçon» обійшлося ще в 20-30 мільйонів доларів. Друга яхта потрібна для того, щоб перевозити водні іграшки (тендера, водні мотоцикли), які займають багато місця, а також вертоліт», – пише Сергій Лещенко.

Довідка

«Миронівський хлібопродукт» викупив та модернізував птахофабрику «Перемога» в селі Будище в 1999 році. Відтоді там почалося промислове виробництво м’яса птиці.

У 2003 компанія «Миронівський хлібопродукт» («Наша ряба») Юрія Косюка заявила про намір побудувати бригади для вирощування курей біля села. Громада Яснозір’я виступила проти, оскільки таке сусідство, на думку селян, є небезпечним для їхнього здоров’я. Попри заперечення яснозірців, через рік «Наша Ряба» розпочала будівництво профільного комплексу, йдеться в довідці сайту «Ні корупції!».

– Компанія планувала поставити біля села 9 компексів загальним поголів’ям 1,8 мільйонів курчат одноразового утримання. Будь-яка птахоферма більше 85 тисяч голів – це вже об’єкт підвищеної екологічної небезпеки. А інвестор запропонував виробництво, яке перевищує цей поріг майже у 20 разів, – коментує експерт з охорони навколишнього середовища Національного екологічного центру України Наталія Коломієць.

Громада Яснозір’я це розуміла і не здавалася. Селяни заблокували будмайданчик, скликали збори села і ще раз проголосували проти, а сільрада на сесії ухвалила повторне рішення – не надавати згоди на розміщення майданчиків.

Яснозірці активно борються за своє чисте довкілля з весни. Схожа ситуація й у сусідньому селі Мошни. Там люди навіть чергують на блокпості, щоб будівництво не почалося, бо громада – проти. Василь Ткаченко був серед активних противників виробництва в районі. А в кінці тижня, за словами односельчан, пан Василь мав виступати на громадських зборах щодо пташників у селі Кумейки, де також планується будівництво», –  пише видання necu.org.ua.

Голови сіл Черкаського району звернулися до Головного управління Національної поліції в Черкаській області з вимогою встановити винних у побитті їхнього колеги.

«Ми, сільські голови Черкаського району, засуджуємо дії невідомих молодиків, які грубо порушуючи громадський порядок з мотивів явної неповаги до суспільства та зазіхаючи на владу, що супроводжувалося особливою зухвалістю та винятковим цинізмом посеред білого дня нанесли тілесні ушкодження сільському голові, що на фоні сьогоднішньої складної ситуації в країні вкрай недопустимо та збурило громадськість району. Звертаємося до Вас з проханням взяти під особистий контроль хід розслідування справи побиття, зазіхання на честь та гідність сільського голови Яснозір’я Василя Капітоновича Ткаченка», – йдеться у зверенні, оприлюдненому на сайті Черкаської РДА.

Того ж дня, за словами речника ГУ Національної поліції у Черкаській області Дмитра Грищенка, було зареєстроване кримінальне провадження за ч.2. ст.296 КК України – хуліганство.

Як повідомляє necu.org.ua, це – не перший випадок розправи з активістами, які проти будівництва птахоферм «Нашї Ряби».

Миронівський хлібопродукт зараз активно розширюється та будує нові потужності по всій Україні. Напади на активістів вже здійснювалися в місті Ладижин Вінницькій області. У жовтні цього року побито громадського діяча і правозахисника Андрія Скакодуба, в листопаді – активіста Володимира Сухопару. В обох випадках активісти пов’язували напади невідомих зі своєю позицією проти будівництва птахокомплексів, йдеться на сайті «Ні корупції!».

реклама

Коментарі  

 
+5 #5 Ukropishe Divan Patrioten 31.12.2015 19:55
Цитую БАЙБУЗИ ЦЕ ЧЕРНЕЩИНА ЦЕ..:
ВАСИЛЬ КАПІТОНОВИЧ !!! ТИ НАШ ЗЕМЛЯК И ВСЕ СЕЛО ТРИМАЄ КУЛАЧКИ ЗА ТЕБЕ ПОСКОРІШЕ ВОЗДОРОВЛЮЙ ІЦ ДАЛЬШЕ ТРИМАЙ ТАКУ ГРОМАДСЬКУ ЛІНІЮ

#БАЙБУЗИ ЦЕ СИЛА ООООООООООООООО ОООО!+1000000
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+8 #4 БАЙБУЗИ ЦЕ ЧЕРНЕЩИНА ЦЕ.. 31.12.2015 16:24
ВАСИЛЬ КАПІТОНОВИЧ !!! ТИ НАШ ЗЕМЛЯК И ВСЕ СЕЛО ТРИМАЄ КУЛАЧКИ ЗА ТЕБЕ ПОСКОРІШЕ ВОЗДОРОВЛЮЙ ІЦ ДАЛЬШЕ ТРИМАЙ ТАКУ ГРОМАДСЬКУ ЛІНІЮ
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+5 #3 * 31.12.2015 12:51
Цитую НЕ ВіРЮ:
НЕ ВІРЮ ! ВІН ЖЕ РАДНИК НАЙВИЩОЇ ПОСАДОВОЇ ОСОБИ ДЕРЖАВИ ! ТУДИ ТАКОГО ПОГАНОГО НЕ ВЗЯЛИ Б !


Яке їхало - таке й здибало.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+12 #2 Станіслав 31.12.2015 12:10
Василь Капітонович, друже, кріпись !!! Нам всім прикро що за активну громадську діяльність ці не люди так побили тебе і наші поліцейські ніяк "не можуть знайцти" цех бандитів...хо без голови Черкаської ОДА пана Омаргалієва Кості не обівйшлося....він ще колишній бригадир однієї із груп злочиного угрупування ТОрпеди...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-1 #1 НЕ ВіРЮ 31.12.2015 11:17
НЕ ВІРЮ ! ВІН ЖЕ РАДНИК НАЙВИЩОЇ ПОСАДОВОЇ ОСОБИ ДЕРЖАВИ ! ТУДИ ТАКОГО ПОГАНОГО НЕ ВЗЯЛИ Б !
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100