реклама

реклама

21 січня з ініціятиви Канівської міської організації ВО «Свободи» на Тарасові горі в Каневі відбулися традиційні заходи по вшануванню пам’яти Олекси Гірника, який здійснив самоспалення на знак протесту проти русифікації України.

На місці самоспалення Олекси Гірника

На місці самоспалення Олекси Гірника

До початку мітингу-реквієму на місці самоспалення героя України, націоналіста Олекси Гірника, присутні вклонилися праху Великому українцю – Тарасу Шевченку.

Під час заходу присутні згадали життєвий шлях та подвиг націоналіста, що самоспалився 21 січня 1978 року в знак протесту окупації України, її русифікації. Учасники мітингу переконано говорили, що полум’я любови Олекси Гірника до своєї нації, свого народу не згасло, а горить в серцях та справах захисників України від російської окупації, в серцях патріотів по всій Україні. Націоналісти наголошують на актуальности справи Олекси Гірника: боротьби за українську мову та державу.

Під час свого виступу голова канівських свободівців Сергій Засенко навів слова героя: «Мій протест – то сама правда, а не московська брехня від початку до кінця. Мій протест – то пережиття, тортури української нації. Мій протест – то прометеїзм, то бунт проти насилля і поневолення. Мій протест – то слова Шевченка, а я його тільки учень і виконавець».

По закінченні мітингу-реквієму присутні відвідали експозицію присвячену Олексі Гірнику, яку силами працівників музею Т.Г. Шевченка відкрито у фойє музею.

Про це інформує прес-служба Канівської організації ВО «Свобода»

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100