Від газопостачання в розпал опалювального сезону відключили Перервинцівський навчально-виховний комплекс на Драбівщині. Про це, посилаючись на звернення відділу освіти Драбівської райдержадміністрації, повідомив під час вчорашньоїї сесії облради депутат від «УКРОПу» Олександр Рябошлик.

За словами депутата, в РДА надійшов лист від Драбівського підрозділу ПАТ «Черкасигаз» від 15 лютого, в якому попереджено про припинення газопостачання закладам освіти комунальної власності Драбівської районної ради.

А вже 17 лютого було відключено від газопостачання Перервинцівський НВК «Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів – дошкільний навчальний заклад», у якому навчається 66 учнів шкільного віку і 13 – дошкільного віку.

– Це ставить під загрозу навчально-виховний процес у закладі освіти, – наголосив депутат Рябошлик.

Як виявилося, відповідно до Законів України «Про здійснення державних закупівель» та «Про ринок природного газу» відділ освіти Драбівської РДА проводив конкурсні торги з закупівлі 700 тис. куб. м природного газу. 8 лютого відбулося розкриття пропозицій конкурсних торгів, і переможцем визначено черкаське ТОВ «Енергорезерв». Підписання договору закупівлі природного газу призначене на 26 лютого, після чого проводитимуться розрахунки за спожитий цього року газ.

Чинне законодавство забороняє обмеження постачання газу в опалювальний період нижче технологічного мінімуму. Тому депутат попросив керівництво області у найкоротший термін посприяти відновленню газопостачання навчально-виховного комплексу.

– Подібні проблеми є й у інших районах – Чорнобаївському і Канівському, – додав депутат. – Так, у Чорнобаївському районі відключено ФАПи.

реклама

Коментарі  

 
+7 #1 студенты 20.02.2016 11:50
Да понимаем, у нас в Черкассах мед колледж всю зиму практически без отопления и все молчат.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100