У Дніпродзержинській міській бібліотеці ім. Тараса Шевченка 20 лютого було презентовано дві книги – «100 днів полону або Позивний 911» Валерія Макеєва і «Уроки мужньості» Микити Кашницького, повідомляє «Днепропетровск Инфо».

Книги представили самі автори. Нва зустріч з ними в День Пам’яті Небесної Сотні прийшли учасники АТО і революції Гідності, депутати міськради, студенти та ін.

Як відомо, черкаський волонтер і правозахисник Валерій Макеєв допомагав українським бійцям звільнитися з полону, коли його затримали терористи. З серпня по листопад 2014 року Валерій Макєєв перебував у полоні «ЛНР». Після звільнення написав «100 днів полону або Позивний 911». Презентації книги проходили в Києві, Одесі, Харкові, Черкасах, Дніпропетровську, Полтаві та інших містах.

Волонтер розповів, як писав про своє перебування в підвалах «ЛНР». «Книга читається дуже легко. За півроку вже вийшло її третє перевидання. Читаючи книгу, кожен відкриває щось для себе», – говорить Валерій Макєєв. У книзі майже немає оцінок самого автора, в основному тут викладені факти, взяті з досвіду спілкування з бойовиками.

Микита Кашницький з Полтавщини, також правозахисник і волонтер, представив збірник оповідань для дітей "Уроки мужності". Поміркувати на тему мужності і написати про це книгу автор зважився після Майдану.

Після представлення книг між письменниками і аудиторією відбувся діалог.

Валерій Макєєв – правозахисник, письменник, волонтер. Народився 7 серпня 1963 року в Золотоноші Черкаської області. Має три вищі освіти: технічну, економічну та юридичну. Написав десятки наукових статей з правової тематики. Виграв гучні справи як у державних органів, так і у потужних приватних компаній. Письменник. У 2000 році видав власну збірку поезій «Буферна зона». Перший прозовий твір – повість «Один проти зграї» (2004 рік). У 2008-му написав продовження, і вийшов роман «Таємний монах». Перший виїзд в зону конфлікту зробив на Великдень у 2014 році (коли почалася окупація Криму) – разом зі священиками поїхав в селище Чаплинка, що на кордоні Херсонської області. Один з організаторів «Православної служби тилу». Разом з владикою Іоаном і священиками УПЦ КП об'їздив військовий Схід: від кримських кордонів до Слов'янська, Щастя та ін. Щотижня відвозив гуманітарну допомогу в зону бойових дій. В якості волонтера брав активну участь у звільненні військових ЗСУ з полону.

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+2 #5 Директор 112 22.02.2016 18:35
Цитую valmak:
Якось вже повелось, що із смітника поносять "всіх і все" різні віртуальні

Какого'''ты гундишь,"валмак"?! Реалист тебя по делу ткнул носом в ложь-хорошо,что только в эту, а ты гонишь какого-то '''!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+6 #4 Арсен 22.02.2016 17:16
Так схоже на сповідь******** *****.Хочеться помилитись.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+9 #3 Чукча 22.02.2016 16:40
Цитую Реаліст:
Макєєв у географії хоч трохи орієнтується? Селище Чаплинка - не "на кордоні Херсонської області", а частина Херсонщини, один з її райцентрів. Відповідно, коли макєєв туди приїздив, він аж ніяк не був "у зоні конфлікту"!

Не за горами мемуары ишо одного бойца, Мамалыги. Как он в одесских степях у зенитного орудия фотографировалс я, тем самым стращая сепаратистов на Донбассе. А потом законспирировал ся под реализатора гарбузов.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-2 #2 valmak 22.02.2016 15:27
Якось вже повелось, що із смітника поносять "всіх і все" різні віртуальні "реалісти" , які окрім доброго десятка ніків, не мають ані честі, ані імені.
Текст писав не я.
І в Чаплинці не був.
Мав честь приїздити до херсонських степів, десь неподалік Чаплінки, де на самому адмінкордоні із Кримом, базувались наші військові. Степ, багнюка , але не самовитий патротизм. Жалкували, що мовляв їх "піздно направили" - якби на пару тижнів раніше - дійшли б до Сімферополю.ПРоводили з отцем Олександром всенощну літургію на Великдень 2014 року... Просто серед степу.Сповідь, причастя... Крашанки, паски...
Дякую тобі , "реалісте", що тут "дописуєш": значить хлопці встигли на кордон - захищати у т.ч. твоє право на будь -що. Навіть розкидувати лайно. Хай щастить :-)
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+13 #1 Реаліст 22.02.2016 14:16
Макєєв у географії хоч трохи орієнтується? Селище Чаплинка - не "на кордоні Херсонської області", а частина Херсонщини, один з її райцентрів. Відповідно, коли макєєв туди приїздив, він аж ніяк не був "у зоні конфлікту"!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100