реклама

реклама

Черкаська письменниця Анастасія Шульга провела читання власної історії «Маня і Різдво» в обласній бібліотеці для дітей до Міжнародного дня дитячої книги.

IMG_20240402_145743

Цю зустріч для своїх маленьких відвідувачів від 4 до 10 років та матусь організувала команда простору «Затишно space», проекту БФ «Схід SOS».

– Різдво святкують узимку. Здавалося б, чому для презентації у квітні обрали зимову книгу? Бо саме у контексті книги «Маня і Різдво» ми будемо багато спілкуватися про добро. Поговоримо не тільки про добрі вчинки, які дійсно є такими, а й вчинки, які нам тільки здаються добрими. Я сама виросла на казках. На мою думку, під час читання казки, ми абстрагуємося, і, ненав'язливо, беремо щось для себе. Коли нас примусом чомусь навчають, ще можемо чинити опір. Можливо, з тих дітей, які читають ці книги, ніколи не виросте людина, яка намагатиметься захопити світ, нав'язати свою волю іншим, – розповіла Анастасія Шульга перед зустріччю з читачами.

IMG_20240402_152857(1)

За словами авторки, їй було складно писати добру, смішну історію під час минулорічних обстрілів та блекаутів. Допомогла підтримка колективу видавництва «Час Майстрів».

– Ця книга про те, як собачка Маня загубилася. Сіла не в той потяг і, випадково, опинилася в чарівному місті Фестбурзі. Фестбург – німецьке місто. Маня вже виходила у видавництві «Час Майстрів» у форматі коміксів. Наталія Герасименко, попередня авторка Мані, писала про свою справжню домашню улюбленицю. Вона малювала комікси, жила тоді в Німеччині, – нагадала Анастасія Шульга про створення персонажа Мані.

На заході були присутні як місцеві мешканці, так і гості Черкас. Переселенка з Маріуполя Марія Козлова привела поспілкуватися з однолітками свою 9-річну доньку Валерію.

– Такі заходи дуже потрібні. По-перше, дитинка відпочиває від школи, по-друге, пізнає щось нове, – поділилася Марія Козлова.

Комунікаційниця простору «Затишно space» Анастасія Михайлович сказала, що на похід до Черкаської обласної бібліотеки зареєстрували 10 дітей, 6 з них – внутрішньо переміщені особи з Маріуполя. Тих, кому подобається читати – небагато, але інтерактивний формат зустрічі може їх зацікавити.

– Ми – простір, який працює з черкащанами та ВПО. Проводимо різні заходи для стабілізації морально-психологічного стану відвідувачів, знайомимо їх з культурними місцями Черкас, зокрема з бібліотеками. Серед нашої аудиторії є діти. Для простору важливо допомагати їм розвиватися, – розповіла Анастасія Михайлович.

Щонеділі, на офіційному телеграм-каналі простору у Черкасах, оновлюється перелік заходів, які відбудуться протягом тижня.

За час роботи всеукраїнська мережа просторів «Затишно space» допомогла 5000 жінкам та дівчатам.

Простір працює з вівторка по неділю з 10:00 до 19:00

Адреса: місто Черкаси, бульвар Шевченка, 250

Номер телефону: +38 (096) 388 0881

IMG_20240402_144916

Юлія Капуш, фото "ПРОЧЕРКУ"

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+2 #1 Петя 03.04.2024 12:49
Думаєте, путін з дитсадка "майн кампф" штудіював?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100