реклама

реклама

Фахівчині простору «Затишно space» у Черкасах пропонують жінкам та дівчатам отримати безоплатні юридичні, психологічні консультації, розглянути персональний кейс, окремо є дитяча кімната.

IMG_20240218_111557(1)

– Тут комфортно, можу прийти з дитиною, і знаю, що вона буде задоволена. Піднімаю собі настрій, розвиваюся, отримую психологічну підтримку. Під час війни багато-чого трапилося, я трохи відштовхнула від себе дитину, бо не мала змоги відпочити. Після того, як почали відвідувати цей простір, усе змінилося, – поділилася, під час відвідин простору, мешканка Маріуполя Марина.

Про послуги, які можуть отримати в них гості, розповіла журналісту «Прочерку» комунікаційниця простору Анастасія Михайлович:

– Ми – простір для жінок та дівчат. Мама може прийти сюди з дитиною віком від 3 до 16 років. Серед відвідувачів і черкащанки, і внутрішньо переміщені жінки. Низка наших фахівчинь надають їм безоплатні консультації. Коли жінка знаходиться в місті у справах, має вільну годинку, вона може скористатися зоною коворкінгу. За рік роботи, у мережі безпечних просторів «Затишно space» з теплом зустріли 5 000 жінок.

IMG_20240218_111925

За словами Анастасії Михайлович, до них нерідко звертаються жінки, які приїхали з територій, де на сьогодні ведуться бойові дії: Краматорська, Херсона, Миколаєва, Харкова. На особистій зустрічі із психологом вони можуть пропрацювати все, що турбує, а деяким навіть вдалося зробити крок до нової професії.

Педагогиня простору Анна Кулинич зазначила, що дітей, яким довелося переїхати через війну, важче включити в гру, спілкування. Це зумовлено також тим, що часто їм доводиться навчатися онлайн, або немає можливості відвідувати дитячий садочок. Утім, у «Затишно space» вони соціалізуються, знаходять друзів.

Соціальна працівниця простору Аліна Шадура розповіла історію відвідувачки Оксани, яка змогла знайти роботу мрії і тепер викладає йогу в одному з клубів Черкас:

– У нашому просторі відбувається багато різних заходів. У 2023 році, протягом трьох-чотирьох місяців, жінки та дівчата простору відвідували заняття з йоги. Минулоріч до мене звернулася Оксана, вона переїхала до Черкас з Херсона. Перебувала в розгубленому стані, шукала, як покращити свій психосоціальний стан. Йога, серед усіх заходів, стала для неї улюбленою. Цим Оксана поділилася зі мною. Склали резюме, вибудували алгоритм дій, тепер людина працевлаштована.

IMG_20240218_112026

Працівниці «Затишно space» наголошують, що близько 80% відвідувачок потребують роботи з психологом.

– Усі охочі можуть отримати індивідуальну психологічну консультацію. На початку це складні стани, з якими важливо розібратися: тривожність, депресія, панічні атаки, страхи, розлади харчової поведінки, занижена самооцінка.

До нас приходять жінки з тимчасово окупованих територій, які потребують емоційного розвантаження, затишку, тепла, комфорту.

Актуальною є проблема стосунків, вони складні в багатьох сім'ях, через війну. Жінки намагаються зрозуміти, розібратися, як надалі взаємодіяти з близькими. Складний психологічний стан дітей під час війни, – пояснила психологиня простору Людмила Сарапіна

IMG_20240218_112707

Психологиня додала, що коли жінка виходить у стан ресурсності, з часом, у неї з'являються інші запити: пошук мотивації в житті, розуміння, як підвищити свою самооцінку, рухатися далі.

Мережа безпечних просторів для жінок та дівчат «Затишно space» працює у Черкасах, Вінниці, Кропивницькому, Запоріжжі, Миколаєві, Харкові, Одесі. Вона реалізується Благодійним фондом «Схід SOS» спільно з «Консорціумом реагування».

Щонеділі, на офіційному телеграм-каналі простору у Черкасах, оновлюється перелік заходів, які відбудуться протягом тижня, відкривається реєстрація https://t.me/zatyshnoCherkasy

Усі консультації – за попереднім записом: +38(096) 388 0881.

Юлія Капуш

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100