В ЧДТУ до 70 річчя утворення Черкаської області презентували перший том науково-популярного видання “100 видатних особистостей Черкащини”, підготовленого викладачами кафедри туризму та готельно-ресторанної справи Черкаського державного технологічного університету.

Книга писалась у тісній спіпраці із Державним архівом Черкаської області та Черкаською обласною організацією Національної спілки краєзнавців України.

Презентація пройшла 24 квітня 2024 р. в рамках проведення в ЧДТУ ХV-ї Міжнародної науково-практичної конференції «Туристичний та готельно-ресторанний бізнес в Україні: проблеми розвитку і регулювання».

439908623_25393953863584657_6488083725217676354_n

Теоретичне узагальнення персоналістичного виміру історії Черкащини, висвітлення внеску окремих особистостей у її розвиток, формування професійних компетенцій фахівців у сферах, пов’язаних із вивченням і дослідженням ролі особистості в історично-культурному процесі, відіграє нині важливу роль.

Окремо слід відзначити, що наведені біографічні матеріали свідчать про величезний людський потенціал краю і посилюють туристичну привабливість нашого черкаського регіону.

Книга є оригінальною в своєму роді. В ній акцентується увага, головним чином, не лише на відомих, класичних уродженцях Черкащини, про яких написано чимало досліджень. Автори навертають читача до постатей із минулого, які волею долі були забуті та недооцінені нашою історією.

Також представлені сучасні видатні особистості – уродженці Черкащини. Серед відомих сучасників ми б виділили футболістів Артема Довбика та Віталія Миколенка, баскетболіста Святослава Михайлюка, співака Олега Винника, музиканта Андрія Хливнюка, музичну селекторку і діджейку Дар’ю Коломієць, дизайнерку Айну Гассе, телеведучих Ірену Карпу та Оксану Соколову, актора театру і кіно Тараса Цимбалюка, письменника Артема Чеха.

Валентин Лазуренко, фото автора

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100