реклама

реклама

Ректор Черкаського національного університету ім. Б. Хмельницького Анатолій Кузьмінський (на фото – зліва) пам’ятає «зламане п’ятиліття» та «репресії і катування» за часів попереднього Президента. Тож нині він віддано будує «живу і реальну програму» з Сергієм Тулубом

Ректор Черкаського національного університету ім. Б. Хмельницького Анатолій Кузьмінський (на фото – зліва) пам’ятає «зламане п’ятиліття» та «репресії і катування» за часів попереднього Президента. Тож нині він віддано будує «живу і реальну програму» з Сергієм Тулубом

Широку співпрацю між науковими центрами та структурними підрозділами вищих навчальних закладів Черкащини, зокрема Черкаським національним університетом ім. Богдана Хмельницького, Уманським державним педагогічним університетом ім. Павла Тичини, Черкаським державним технологічним університетом та Національним гірничим університетом (м. Дніпропетровськ ) передбачає ряд угод, які 8 вересня підписали у Черкасах.

Угоди про організацію спільних наукових проектів між університетами передбачають, зокрема, обмін педагогічним та технічним досвідом, проведення спільної конференції щодо ефективного впровадження «Болонського процесу», ліцензування та акредитація вищих учбових закладів, спільний розвиток інноваційних структур, а також співпраця в сфері екології, зокрема впровадження інженерного захисту оточуючого середовища й розробка новітніх методів переробки відходів. Угоди передбачають і обмін студентами як у науковій, так і в творчій сферах діяльності. Про це повідомляє прес-служба облдержадміністрації.

У ході засідання круглого столу гості з Дніпропетровська представили черкаським колегам низку інноваційних проектів, що на сьогодні активно впроваджуються у вугільній промисловості, проте в майбутньому можуть приносити користь нашій області, адже Черкащина має родовища бурого вугілля — Козацьке, Рижанівське, Юрківське у Звенигородському районі, Новоселицьке, Мокрокалигірське у Катеринопільському, Тарнавське у Монастирищенському районах.

Гості представили також один із останніх напрямків діяльності — космічний дистанційний агромоніторинг, який дає можливість проводити оперативну класифікацію місцевості по типу агрокультур, ґрунтів, а також відстежувати яружно-балочні структури та можливі паводки.

– Зустріч пройшла результативно, внесено цікаві проекти і пропозиції, підписано взаємовигідні угоди. Проте ці договори є лише умовою, наступними кроками співпраці є розробка конкретної програми дій по спільних пунктах, – підкреслив ректор Черкаського національного університету ім. Б. Хмельницького Анатолій Кузьмінський.

Як повідомляє прес-служба облдержадміністрації, ініціював це співробітництво голова Черкаської облдержадміністрації, Герой України Сергій Тулуб.

Нагадаємо, що губернатор вже близько десяти років є головою Наглядової ради Дніпропетровського гірничого університету. Саме у Національному гірничому університеті у 2001 році він захистив свою докторську дисертацію у галузі науки «Шахтне та підземне будівництво».

У Черкасах доля звела Сергія Тулуба з близькими йому по духу діячами науки ректором ЧНУ ім. Б Хмельницького Анатолієм Кузьмінським та ректором ЧДТУ Юрієм Легою.

Так, як зазначав Анатолій Кузьмінський торік на 17-й конференції Черкаської обласної організації Партії регіонів, він пам’ятає «зламане п’ятиліття» та «репресії і катування» за часів попереднього Президента. Тож нині він будує «дійсно живу програму, яку можна виконати, і яку треба виконувати». Будує її з Сергієм Тулубом.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100